Sport

BRONČANA S REPREZENTACIJOM Ivani Šutalo Nagrada Dražen Petrović

Ivana Šutalo i Željko Đapić

Ivana Šutalo, najbolja dubrovačka sportašica 2012. i 2013. godine te članica Judo kluba Dubrovnik dobitnica je Nagrade Dražen Petrović za 2014. godinu, priznanja koje se na godišnjoj razini dodijeljuje najboljim i perspektivnim mladim hrvatskim sportašima.

Nagrada joj je pripala u sastavu hrvatske ženske judo reprezentacije, koja je ove godine osvojila brončanu medalju na Svjetskom juniorskom prvenstvu i to u sastavu: Beata Guszak, Tena Šikić, Ana Kokeza, Maja Blagojević, Barbara Matić, Brigita Matić i Ivana Šutalo.

Priznanje je hrvatskim judo juniorkama stiglo odlukom Odbora za dodjelu Nagrade Dražen Petrović, kojem je na čelu Zvonimir Boban, a u kojem sjede Dubravko Šimenc, Martina Zubčić, Tamara Boroš (Hrvatski klub olimpijaca); Ana Marija Čelan Bujas, Natko Zrnčić-Dim i Ištvan Varga (Komisija sportaša HOO-a); Iva Perdec Augustić, Nikola Lipovac i Vinko Knežević (Hrvatski zbor sportskih novinara), Sanda Čorak, Branimir Bašić i Sanda Mandir (Vijeće HOO-a).

Ovom vrijedi dodati kako je Šutalo juniorska prvakinja Hrvatske te mlađa seniorska prvakinja Hrvatske preko 78 kilograma. Također, na istom natjecanju (SP za juniore) za dlaku joj je izmakla pojedinačna bronca.

Inače, ovo priznanje nije strano mladim dubrovačkim sportašima i sportašicama. Prošle godine Ana Konjuh ponijela je titulu sportašice godine i sportašice najveće nade, a Jugaši Marko macan i Loren Fatović u sastavu juniorske vaterpolske reprezentacije dobili nagradu za najbolju mušku ekipu. U istoj kategoriji nagradu su dobili i dubrovački košarkaši Marko Proleta (2012. godine u sastavu juniorske košarkaške reprezentacije) i Mario Hezonja (2011. godine u sastavu kadetske košarkaške reprezentacije).

Podsjetimo, Nagradu “Dražen Petrović” Hrvatski olimpijski odbor ustanovio je 2006. godine, te je prvi put dodijeljena 2007. godine na svečanosti Velikog dana hrvatskog športa, koji se održava u čast 17. siječnja, godišnjice primitka HOO u Međunarodni olimpijski odbor. Nagrada je namijenjena isključivo mladim sportašima, sportašicama, te muškim u ženskim ekipama za izvanredne sportske rezultate i sportski razvoj.

Nagrada nosi ime po tragično preminulom velikanu hrvatske košarke Draženu Petroviću, jednom od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja (OI Los Angeles 1984., Seoul 1988. i Barcelona 1992.). Nagrada je pisana povelja sa stiliziranim likom Dražena Petrovića, novčan iznos i prikladni poklon.

Svečana dodjela Nagrade održat će se 10. rujna 2014. godine u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović u Zagrebu.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist