Grad

BROJKE RASTU, JESEN IZVRSNA Četiri milijuna noćenja i to bez nautike!

BROJKE RASTU, JESEN IZVRSNA Četiri milijuna noćenja i to bez nautike!

Prema podacima sustava za prijavu i odjavu turista E-visitor, Dubrovnik u listopadu i u prvih deset mjeseci ove godine bilježi povećanje turističkog prometa.

U listopadu je zabilježeno 112.571 dolazaka, što je devet posto više nego u istom mjesecu prošle godine, dok je noćenja bilo sedam posto više nego lani, odnosno 365.518.

U prvih deset mjeseci u Dubrovniku je ostvareno 1.215.977 dolazaka, što je sedam posto više dolazaka nego u istom razdoblju prošle godine, a ostvarenih 4.013.759 milijuna noćenja je porast za četiri posto, uz napomenu da ove brojke ne uključuju dolaske i noćenja iz nautike.

Top-listu država iz kojih su dolazili turisti u prvih deset mjeseci predvode već tradicionalno gosti iz Velike Britanije, zatim gosti iz SAD-a, Njemačke, Francuske, Španjolske, Australije, Hrvatske, Italije, Finske i Kanade.

Od 1. siječnja do 31. listopada, najviše dolazaka ostvareno je u hotelskim objektima, točnije 640.383, koji bilježe porast u broju dolazaka od šest posto u odnosu na prvih deset mjeseci 2017. godine, ali porast popunjenost bilježe i privatni smještajni kapaciteti s 430.749 dolazaka, 13 posto povećanje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U hotelskom smještaju ostvareno je 2.104.148 noćenja,odnosno tri posto više nego lani , a u privatnom smještaju 1.457.830, odnosno devet posto više.

Pročitajte još

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist