Crna kronikaUrednički izbor

BROJ PROVALA U PORASTU ‘Uhvatio sam provalnika kako mi pokušava ukrasti Mercedes’

BROJ PROVALA U PORASTU ‘Uhvatio sam provalnika kako mi pokušava ukrasti Mercedes’

Dolaskom ljetne sezone u Gradu nije povećan samo broj dolazaka i noćenja gostiju, već se bilježi i značajan porast kaznenih djela, a ponajviše onih ‘teške krađe’ što uglavnom podrazumijeva provale u stambene i slične objekte koje rezultiraju krađom. Iz Policijske uprave dubrovačkoneretvanske svako malo tako pristižu priopćenja u kojima se navodi kako je pokoji strani državljanin ‘operirao’ Stradunom te iskoristio nepažnju turista i ‘priskrbio’ si njihove novčanike. Ipak, tijekom proteklog lipnja, osim ovakvih vijesti, ‘zaredale’ su se i one o nizu provala kako u stambene objekte pa tako i u automobile na širem području Dubrovnika. Izgleda da je provalnicima posebno ‘zanimljiv’ potez Gorice svetog Vlaha i Hladnice gdje su samo tijekom ovog lipnja službeno zabilježene dvije provale te, kako DuList doznaje i jedna u pokušaju.

‘Uhvatio sam ga u svom Mercedesu’

Naime, kako nam je ispričao naš sugrađanin (podaci poznati redakciji), prije petnaestak dana zatekao je mušku osobu kako pokušava provaliti u njegov Mercedes.

— Susjeda je s balkona vidjela sumnjivu mušku osobu kako ulazi u moj automobil i odmah mi je javila. Izašao sam van, trčao za njim te ga uhvatio kod obližnjeg kafića u Hladnici. Međutim, ‘provalnik’ je brzo bacio sve stvari koje je držao u rukama, istrgnuo se i počeo bježati. Nisam ga više uspio uhvatiti. Sve sam prijavio policiji, a oni su mi rekli da su ga snimili kamerama i da je potraga u tijeku. Saznao sam tada da se samo sat vremena prije nego je ovaj čovjek pokušao ukrasti moj automobil, dogodila krađa i na Orsanu prilikom koje su jednom našem sugrađaninu otuđili bursu iz gepeka. Stvarno sam ostao šokiran. Znam da se broj provala i krađa zna povećati tijekom turističke sezone zbog većeg priljeva ljudi, ali nisam ipak očekivao ovakvo što – ispričao nam je naš sugrađanin te dodao kako ovo nije jedina provala na ovom području.

Više pročitajte u 400. tiskanom izdanju DuLista!

Pročitajte još

RIT CROATIA Osvoji punu stipendiju za američki studij Service Managementa

Dulist

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist