Natrag
19.2.2019 14:19

facebook

twitter

google

rss

dulist

Brodomerkur “istjeran” s gradilišta

4.3.2013 @ 19:15 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Vodovod Dubrovnik je, nakon niza upozorenja, bio prisiljen raskinuti ugovor s tvrtkom Brodomerkur, izvođačem radova na gradnji vodoopskrbnog cjevovoda Štikovica-Vrbica-Lozica.

Kako je objasnio direktor Vodovoda Pero Mišković na kolegiju komunalaca, ugovor je raskinut nakon što je postalo jasno kako izvođač nema namjeru radove završiti u roku. S istima se kasnilo tri mjeseca, a problema je bilo i sa semaforima koji reguliraju promet na glavnom cestovnom pravcu – Jadranskoj magistrali.

Nakon raskida ugovora Vodovod je novog izvođača bio prisiljen potražiti putem u pregovaračkog postupka, a zbog hitnosti situacije, budući da se radovi odvijaju na magistrali. Novi izvođač postala je tako tvrtka Varaždin ceste, koja će započete radove i dovršiti. Inače, gradonačelnik Andro Vlahušić ovaj je primjer naveo za potkrijepiti svoju tvrdnju kako na brojnim gradskim gradilištima, a trenutno ih je 30-ak, nedostaje radnika.  

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana