Aktualno

BRITISH DAYS U DUBROVNIKU Naučite više o kulturi i običajima Velike Britanije

BRITISH DAYS U DUBROVNIKU Naučite više o kulturi i običajima Velike Britanije

Manifestaciju ‘British days’, u kojoj možete uživati idućih dana, otvorili su ove srijede na Pilama gradonačelnik Mato Franković i britanski veleposlanik Andrew Dalgleish.

– Britanski dani su uistinu doveli istinski dašak Velike Britanije u Dubrovnik. Drago mi je što se na ovaj način ipak više povezujemo s gostima koji su na kraju dana najbrojniji posjetitelji Dubrovnika. To su gosti koji jednako cijene našu bogatu kulturnu baštinu kao i naše plaže i more – poručio je Franković na samom otvaranju.

Od Ruđera Boškovića kao člana londonskog Royal Society do oduševljenih britanskih turista; od Richarda Lavljeg Srca do Daniela Day Lewisa – veze Britanije i Dubrovnika protežu se kroz razne periode povijesti do danas, simbolizirajući blisku povezanost ljudi, znanja, kulture, biznisa, te umjetnosti Hrvatske i Velike Britanije.

Londonski double-decker bit će parkiran na Pilama od srijede, 10. listopada. U busu će se služiti tradicionalni britanski čaj i keksi, a djeca će se moći zabaviti u Escape Room-u, te igrajući nogomet. U kinu Visia prikazivat će se najbolje od recentne britanske kazališne i filmske produkcije, uključujući i `Hamleta` u izvedbi Benedicta Cumberbatcha, a otvorit će se i izložba fotografija britanskih umjetnika koji su sudjelovali na ovogodišnjem Organu vida.

-Drago mi je što će se ovdje u Dubrovniku održati tri prava Britanska dana. Britanski turisti posjećuju Dubrovnik više od it jedne druge nacije, a ta veza traje već jako dugo. Jedan od najranijih turista na ovom području poznat je i kao Rikard lavljeg srca. Svi gosti koji posjete Dubrovnik uvijek naiđu na toplu dobrodošlicu i ovo je jedan od načina kako smo se mi htjeli odužiti Dubrovčanima. Imaju priliku kroz tri dana bolje upoznati našu kulturu kroz razne radionice, ali i uživati u našim poznatim tradicijama ispijanja čaja  kvalitetnog gin i tonica – poručio je ambasador Dalgleish.

Zajedno s volonterskim centrom Bonsai, britanski stručnjaci podijelit će iskustva o volontiranju u zdravstvu. Povjesničarka Judith Everand provest će zainteresirane otokom Lokrumom gdje je, prema legendi, Richard Lavljeg Srca spašen nakon brodoloma. Kvartet saksofona Britanske vojske te Beatles Revival Band zaduženi su za (britansku) glazbenu podlogu, a u Dubrovnik Beer Company pubu moći će se testirati znanje o Britaniji.

Svi su događaji otvoreni za javnost i besplatni.

 

 

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist