Natrag
23.3.2019 17:54

facebook

twitter

google

rss

dulist

Britanka Sofia milijunta posjetiteljica zidina, dogodine skuplje ulaznice

14.9.2018 @ 12:42 Dulist Aktualno
8;8

Podijelite:

Ovo mi je veliko iznenađenje. Nisam pojma imala da će mi se ovo dogoditi. I dosad smo imali predivan doživljaj Dubrovnik. Oduševljena sam. Vratit ćemo se iduće godine – izjavila je vidno iznenađena milijunta posjetiteljica zidina u 2018. godini, 25-godišnja Britanka Sofia Petrovic iz Nottinghama.

Sofia, koja je Dubrovnik posjetila u društvu momka, svoju ulaznicu kupila je u uredu DPDS-a u Širokoj ulici u petak ujutro, što je dva tjedna ranije nego lani.
-Ovo nam je drugi posjet Hrvatskoj i prvi Dubrovniku, gdje nas je prvenstveno privukla povijesna baština, a potom i serijal ‘Igra prijestolja’. Posjetila sam Zagreb i zbilja sam htjela obići i ostatak Hrvatske. Nakon Dubrovnika ćemo posjetiti Hvar – rekla je simpatična Britanka.

-Do kraja godine očekujemo oko 1,3 milijuna posjetitelja – procijenio je tom prigodom tajnik Društva prijatelja dubrovačke starine Denis Orlić, ali i najavio za iduću godinu novu promjenu cijene ulaznice, poskupljenje sa 150 na 200 kuna.

-To je naš prijedlog koji je prihvatio Grad Dubrovnik, s kojima imamo odličnu suradnju. Ta bi cijena vrijedila iduće dvije godine. Gradonačelnik Franković je bio malo rezerviran, ali smo zaključili da je to moguće s obzirom na broj posjeta. Uvjerili smo se posljednjih godina da posjet nikad nije ovisio o cijeni, već ukupnom posjetu Dubrovniku – izjavio je Orlić.

Na novinarski upit razmišljaju li u DPDS-u o eventualnom otvaranju zidina u noćnim satima Orlić je odgovorio negativno.
-Prvi je razlog što bi posjetitelji stanovnicima bili i ‘u kamari’, a to bi zahtjevalo i velike sigurnosne mjere jer bi ih trebalo rasvijetliti pa bi izgledale kao Las Vegas – smatra Orlić, koji se osvrnuo na stanje u još dva lokaliteta kojima upravlja DPDS.

-Radovi na obnovi Stonskih zidina i Sokol grada u Konavlima su u tijeku. Posjet Stonskim zidinama porastao je preko 10 posto i želimo da budu samoodržive. Na Sokol gradu smo dobili dozvolu za ugradnju lifta, što je potrebno zbog visine i zahtjevnog terena – istaknuo je Orlić.

Podsjetimo, ‘prag’ od milijun posjetitelja dubrovačkih zidina prvi put je dostignut 13. listopada 2016. godine, u 2017. godini još dva tjedna ranije, 27. rujna, a ove godine dva tjedna ranije nego u 2017..

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana