Natrag
22.6.2018 09:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

Brčić preuzima Katičićev resor, na čelu Umjetničke škole Slobodan Begić

31.8.2017 @ 9:50 Dulist Grad

Podijelite:

Ravnatelj Umjetničke škole Luke Sorkočevića Dživo Brčić trebao bi postati dio tima dubrovačkog gradonačelnika Mata Frankovića.

Brčić bi trebao zamijeniti trenutnog privremenog pročelnika Miha Katičića koji je dugo godina u Gradu Dubrovniku vodio resor obrazovanja, socijalne skrbi i sporta.

Da su razgovori u tom smjeru bili, potvrdio nam je i sam Brčić, koji se na dosadašnjoj suradnji zahvalio Nastavničkom vijeću Umjetničke škole Luke Sorkočevića te objavio kako će Školskom odboru dati prijedlog da se do izbora novog ravnatelja škole kao vršitelj dužnosti imenuje Slobodan Begić, profesor ove škole, istaknuti dubrovački dirigent i dio Kvarteta Sorkočević.

No, naravno prijelaz se neće dogoditi odmah, budući da se tek očekuje raspisivanje natječaja za pročelničke funkcije, a na današnjoj sjednici Gradskog vijeća trebala bi se usvojiti odluka o ustroju gradske uprave, koja, podsjetimo, predviđa osnivanje dva nova Upravna odjela, odnosno s postojećih 12 ide se na njih ukupno 14.

Inače, Brčić je član HRAST-a, a na prijevremenim izborima 2015. godine bio je nositeljem HRAST-ove liste za Gradsko vijeće koja je u drugom krugu izbora za gradonačelnika podržala upravo Frankovića.

U novom preustroju Gradske uprave, UO za poduzetništvo, turizam i more postaje UO za turizam, gospodarstvo i more, a prema informacijama s kojima raspolaže DuList preuzet će ga DUSTRA-in Marko Miljanić, koji je dosad bio na čelu Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu. Iako imena novih pročelnika nisu u potpunosti definirana, među najizglednijim kandidatima za njegovo mjesto je navodno direktor Boninova Zlatko Uršić.

Kako sad stoje stvari na čelu odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje trebala bi ostati Silva Vlašić. Upravni odjel za poslove gradonačelnika vodit će Marijeta Hladilo umjesto Vlahušićevog pobočnika Igora Deranje, a Zrinka Raguž doći će na čelo novoformiranog odjela za Europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana