Aktualno

BRAVO EKO OMBLIĆI Gradske službe uklonile azbestne ploče iznad Mokošice

BRAVO EKO OMBLIĆI Gradske službe uklonile azbestne ploče iznad Mokošice

Eko-Omblići izborili su još jednu pobjedu u svojoj borbi za čišći i zdraviji Dubrovnik i Mokošicu.

Naime, kako nam javljaju, stigla im je obavijest inspektora zaštite okoliša Ante Milasa kako je Grad Dubrovnik preko ovlaštene tvrtke uklonio salonitne ploče s požarnog puta iznad Mokošice, a nedaleko izvora pitke vode Tundrača te o tome inspekciji dostavio dokaze.

Podsjetimo, još 13. siječnja Eko Omblići su uputili apel Ministarstvu zaštite okoliša i energetike RH te inspekcijskim službama za zaštitu okoliša i prirode da se žurno uklone opasne odbačene salonitne ploče na požarnom putu iznad naselja Mokošica koji vodi prema Petrovom selu i Pobrežju, na kojem se nalaze dva izvora pitke vode Tundrača i Žlijebi.

Odgovor Inspekcije zaštite okoliša stigao je nakon šest dana, kada su potvrdili navode Eko Omblića te izišli na teren zajedno s komunalnim redarima Grada Dubrovnika. Tom prilikom uvjerili su se i sami kako se opasne salonitne ploče odlažu iznad Mokošice. Inspekcija je potom Gradu Dubrovniku naložila da što prije postupi sukladno odredbama Zakona o održivom gospodarenju otpadom i o svemu izvijesti inspekciju.

Kako nakon mjesec dana gradske službe još uvijek nisu reagirale po traženju inspekcije, Eko Omblići su uputili novi žurni apel kako bi ih podsjetili na njihovu zakonsku dužnost te je na kraju opasni otpad ipak maknut iz zaštićenog krajobraza.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist