Sport

BRAVO! Duvnjak MVP Eura, Karačić najbolji srednji vanjski

BRAVO! Duvnjak MVP Eura, Karačić najbolji srednji vanjski

Pet je hrvatskih rukometaša konkuriralo za člana najbolje momčadi. Uz Duvnjaka i Karačića, bili su to Šego, Mandić i Stepančić. A Dule na ovom Euru briljira! Zabio je 31 gol uz 69 posto šuta i briljantnu igru u obrani.
Domagoj Duvnjak najbolji je rukometaš Europskog prvenstva 2020. godine! Službeno ga je proglasio EHF, koji svaki put, ma koliko to nelogično bilo, nagrade dijeli prije finalne utakmice, pišu 24 sata.

No ovaj put bi doista, što god se dogodilo u finalu, teško itko mogao nadmašiti Duleta! Kakav turnir hrvatskoga kapetana, kakve igre, kakva zrelost i u napadu i u obrani!

Ovo je njegov turnir. Vidjelo se to od prve utakmice, od prvog treninga. Način na koji vodi momčad je impresivan. Baš kao Luka Modrić u Rusiji.Kapetan koji će se prije svih baciti za loptom, koji će pasti s nogu da bi je ukrao, kapetan koji će motivacijskim krešendom napaliti suigrače, okupiti ih na terenu i koji će od navijača tražiti još i još. I sugerirati izborniku što odigrati u zadnjem napadu.

Uoči produžetaka u polufinalu molio se, otkrio je Lino Červar. I vukao nas i u toj utakmici do trijumfa. Marino Marić poljubio ga je pred kamerama. Da, takav je kapetan da je zaslužio i poljupce suigrača…

– Neću reći da je zreliji, on je bio zreo i na svom prvom velikom natjecanju, ali igra racionalnije. Ne forsira šuteve, igra momčadski, a u obrani je sjajan – govorio je Petar Metličić.

Na Euru Dule je u osam utakmica zabio 31 gol uz sjajan postotak šuta od 69 posto!

Zabio je svih šest sedmeraca, ima 11 asistencija, dva blokirana udarca i sedam ukradenih lopti…

Osvojio je sedam velikih medalja s Hrvatskom i danas, s 31 godinom i 19 natjecanja iza sebe u svim uzrastima u nizu (!), pustit će suze radosnice.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

POBJEDA ZA SQUARE! U napetoj utakmici svladali Olmissum

Dulist

SVI ZA SQUARE! Crveno plavi večeras igraju polufinale HMNL

Dulist

[FOTO] Startao Elafiti slalom, spektakl prati i Ivica Kostelić

Dulist.hr