Natrag
20.2.2019 20:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

BRAVO ANA! Veni, vidi, adio Vinci!

31.12.2013 @ 9:32 Nikša Miletić Sport

Podijelite:

Fantastične vijesti za kraj godine stižu nam iz Aucklanda, gdje je 16-godišnja Dubrovkinja Ana Konjuh u 1.kolu ASB Classic turnira s 3:6, 6:4 i 6:2 senzacionalno izbacila prvu nositeljicu, Talijanku Robertu Vinci!

Talijanki je trebalo 28 minuta da osvoji prvi set uz dva ostvarena breaka, Ana je uspjela breakom smanjiti razliku gemova. U drugom setu prvo break Vinci, potom uzvraća Konjuh, a zatim serija od četiri gema Dubrovkinje za visokih 5:1. Ipak, Talijanka uzvraća s dva breaka i ima servis za poravnanje, ali 'Mala iz Lapada' još jednom oduzima servis protivnici za svoj prvi set na jednom WTA turniru. U trećem setu igračice drže servis do 2:2, a potom nova serija za fantastičnu Anu. Osvojen treći set i ukupna pobjeda, veliki trijumf Konjuh!

Konjuh je u Novi Zeland došla s pozivom organizatora i odmah opravdala dano povjerenje te izbacila 15 godina stariju i puno iskusniju protivnicu. U 2. kolu Ana će igrati protiv Amerikanke Lauren Davis, 70. na svjetskoj ljestvici.

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana