Politika

BRANKO HRG O RAGUŽEVOJ ODLUCI „Neiskrena igrica, u nedjelju je rekao da je sve dogovorio s HDZ-om!“

Malo zbunjujuća, a izgleda i neiskrena igrica – tim je riječima predsjednik HSS-a Branko Hrg opisao sinoćnju odluku Željka Raguža i dubrovačkog HSS-a da na predstojećim izborima podrže Andra Vlahušića, a ne HDZ, inače njihovog koalicijskog partnera na nacionalnoj razini.

– Iskreno, ne znam što se događalo u posljednja dva dana u dubrovačkoj organizaciji Stranke jer mi je gospodin Raguž u nedjelju, 8. veljače 2015. u 22:29 sati poslao SMS slijedećeg sadržaja, citiram “Dogovorili smo se s HDZ-om maloprije. Sve je ok na obostrano zadovoljstvo”. Malo zbunjujuća, a izgleda i neiskrena igrica – odgovorio nam je Hrg.

Podsjetio je kako je Statutom HSS-a definirano da lokalne organizacije samostalno utvrđuju prijedloge kandidata za liste, ali i da vode politiku Stranke na svom području u skladu s politikom županijske organizacije i Središnjice Stranke pa stoga moraju dobiti suglasnost od tijela županijske organizacije za svoje kandidate. Analogno tome kandidature za županijsku razinu potvrđuju središnja tijela Stranke.

– Po provedenoj proceduri predsjednik Stranke daje punomoć za potpisivanje lista ili ih može potpisati i osobno. Obzirom da se ovdje radi o lokalnim izborima gdje je nužno usuglašavanje sa županijskim vodstvom, te da se istovremeno održava veći broj prijevremenih lokalnih izbora u čak 11 županija realno je da punomoći za potpisivanje lista dobiju predsjednici županijskih organizacija – istaknuo je Hrg.

Napomenimo kako u slučaju dubrovačkog HSS-a punomoć za potpisivanje lista ima Stipe Gabrić Jambo, predsjednik ŽO HSS Dubrovačko-neretvanske županije, koji je u jednom od svojih nedavnih izjava najavio mogućnost koaliranja s HDZ-om, na što je odmah reagirao raguž izjajivši kako ‘HSS nije privatna stranka’ i da će Gradsko odbor sam donijeti odluku o koaliranju.

Pročitajte još

DIVJAK JE NIJE HTJELA Imenovanje Sanje Putice zategnulo odnose s HNS-om?

Dulist

JADRAN BARAČ Ulica bana Jelačića glavni je spomenik građevinske stihije

Dulist

EVO KOGA JE PLENKOVIĆ SVE SMIJENIO Nova ministrica poljoprivrede Pločanka Marija Vučković

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija