Politika

BRANKO HRG O RAGUŽEVOJ ODLUCI „Neiskrena igrica, u nedjelju je rekao da je sve dogovorio s HDZ-om!“

BRANKO HRG O RAGUŽEVOJ ODLUCI „Neiskrena igrica, u nedjelju je rekao da je sve dogovorio s HDZ-om!“

Malo zbunjujuća, a izgleda i neiskrena igrica – tim je riječima predsjednik HSS-a Branko Hrg opisao sinoćnju odluku Željka Raguža i dubrovačkog HSS-a da na predstojećim izborima podrže Andra Vlahušića, a ne HDZ, inače njihovog koalicijskog partnera na nacionalnoj razini.

– Iskreno, ne znam što se događalo u posljednja dva dana u dubrovačkoj organizaciji Stranke jer mi je gospodin Raguž u nedjelju, 8. veljače 2015. u 22:29 sati poslao SMS slijedećeg sadržaja, citiram “Dogovorili smo se s HDZ-om maloprije. Sve je ok na obostrano zadovoljstvo”. Malo zbunjujuća, a izgleda i neiskrena igrica – odgovorio nam je Hrg.

Podsjetio je kako je Statutom HSS-a definirano da lokalne organizacije samostalno utvrđuju prijedloge kandidata za liste, ali i da vode politiku Stranke na svom području u skladu s politikom županijske organizacije i Središnjice Stranke pa stoga moraju dobiti suglasnost od tijela županijske organizacije za svoje kandidate. Analogno tome kandidature za županijsku razinu potvrđuju središnja tijela Stranke.

– Po provedenoj proceduri predsjednik Stranke daje punomoć za potpisivanje lista ili ih može potpisati i osobno. Obzirom da se ovdje radi o lokalnim izborima gdje je nužno usuglašavanje sa županijskim vodstvom, te da se istovremeno održava veći broj prijevremenih lokalnih izbora u čak 11 županija realno je da punomoći za potpisivanje lista dobiju predsjednici županijskih organizacija – istaknuo je Hrg.

Napomenimo kako u slučaju dubrovačkog HSS-a punomoć za potpisivanje lista ima Stipe Gabrić Jambo, predsjednik ŽO HSS Dubrovačko-neretvanske županije, koji je u jednom od svojih nedavnih izjava najavio mogućnost koaliranja s HDZ-om, na što je odmah reagirao raguž izjajivši kako ‘HSS nije privatna stranka’ i da će Gradsko odbor sam donijeti odluku o koaliranju.

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist