Grad

Braniteljske udruge složne: Andro Vlahušić je lagao, nikad nije izvlačio ranjenike s Kune konavoske niti bio pripadnik 163 brigade

Braniteljske udruge složne: Andro Vlahušić je lagao, nikad nije izvlačio ranjenike s Kune konavoske niti bio pripadnik 163 brigade

Udruga branitelja Dubrovnika, Udruga maloljetnih branitelja Domovinskog rata, HVIDRA Županije Dubrovačko-neretvanske HVIDRA Dubrovnik poslali su priopćenje za medije u kojem se osvrću na nedavne izjave Andra Vlahušića o njegovom statusu branitelja i sudonika Domovinskog rata. Priopćenje prenosimo u cjelosti.

Izjava ministra branitelja Predraga Freda Matića, kojom tvrdi da je bivši gradonačelnik Andro Vlahušić branitelj – sudionik Domovinskog rata u cijelosti je neistinita, jer u evidenciji registra Hrvatskih branitelja, koji je javno objavljen zalaganjem samog ministra nema evidentiranog Hrvatskog branitelja Andra Vlahušića.
Izjava Andra Vlahušića da je bio pripadnik saniteta 163 brigade HV-a je neistinita jer po izjavi načelnika saniteta postrojbe Andro Vlahušić nikada nije bio u sanitetu 163 brigade.
Izjava Andra Vlahušića da bi osobno sudjelovao u izvlačenju ranjenih na predjelu Kune Konavoske, također je neistinita, jer je iz izjave zapovjednika 1. Domobranske bojne Dubrovnik, utvrđeno da bivši gradonačelnik Andro Vlahušić nije bio liječnik navedene postrojbe, koja je imala zapovjedno mjesto U Kuni Konavoskoj i držala položaje prema BiH. Sanitetsko zbrinjavanje su u to vrijeme obavljali doktori Antun Car, Petar Ivanišin, Đivo Brailo, Teo Depolo, Žarko Vrbica, Hrvoje Marković, Maroje Turk, Žarko Bonačić, Rikard Lenz i Mensura Duraković. Neki od ovih liječnika sudjelovali su i u izvlačenju ranjenika sa prve crte bojišnice.
Izjave Andra Vlahušića i Predraga Freda Matića u tom smislu predstavljaju obmanu građana i lažno predstavljanje, te lažno prikazivanje činjenica u svrhu stjecanja jeftinih političkih bodova koji bivšem gradonačelniku Andru Vlahušiću ne pripadaju.

Pročitajte još

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist