Natrag
17.2.2019 21:14

facebook

twitter

google

rss

dulist

Branitelji Gradu predstavili štedljivu rasvjetu

26.7.2012 @ 19:44 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Braniteljska zadruga Eko Konavle u suradnji s francuskom tvrtkom Ragni i tvrtkom Interkomerc iz BiH predstavile su gradskoj upravi LED svjetiljke, opremu za osvjetljenje javnih parkova te solarnu rasvjetu.

Postavljanjem rasvjetnih tijela s LED svjetiljkama Grad Dubrovnik mogao bi postići i do 60 posto uštede na energiji za javnu rasvjetu. Gradskoj upravi predvođenoj zamjenikom gradonačelnika Nikom Šaljom te pročelnicom za komunalije Anitom Burić predstavljena je ona rasvjeta koja se može postavljati na već postojeće kandelabere, što dodatno smanjuje troškove investicije.

Uz to dio proizvodnje mogao bi se odvijati u Mostaru, a dio i u okolici Dubrovnika jer branitelja udruga Eko Konavle pregovara s nadležnim Ministarstvo o možebitnom ustupanju nekog zapuštenog vojnog objekat za potrebe proizvodnje.
S Gradom je dogovorena suradnja na pilot projektu na temelju kojeg će se vidjeti daljnji razvoj situacije.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana