Aktualno

Branitelji Gradu predstavili štedljivu rasvjetu

Braniteljska zadruga Eko Konavle u suradnji s francuskom tvrtkom Ragni i tvrtkom Interkomerc iz BiH predstavile su gradskoj upravi LED svjetiljke, opremu za osvjetljenje javnih parkova te solarnu rasvjetu.

Postavljanjem rasvjetnih tijela s LED svjetiljkama Grad Dubrovnik mogao bi postići i do 60 posto uštede na energiji za javnu rasvjetu. Gradskoj upravi predvođenoj zamjenikom gradonačelnika Nikom Šaljom te pročelnicom za komunalije Anitom Burić predstavljena je ona rasvjeta koja se može postavljati na već postojeće kandelabere, što dodatno smanjuje troškove investicije.

Uz to dio proizvodnje mogao bi se odvijati u Mostaru, a dio i u okolici Dubrovnika jer branitelja udruga Eko Konavle pregovara s nadležnim Ministarstvo o možebitnom ustupanju nekog zapuštenog vojnog objekat za potrebe proizvodnje.
S Gradom je dogovorena suradnja na pilot projektu na temelju kojeg će se vidjeti daljnji razvoj situacije.

Pročitajte još

DEŠA organizira ‘Slatki tjedan ususret Božiću’

Dulist

Riješite se nelegalnog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava

Dulist

IDUĆI TJEDAN Ponovno se zatvara promet preko Mirinova

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija