Aktualno

BRACO ELEZOVIĆ ‘Čim im zasmeta sloboda govora k’o kuje anonimno podnose kaznene prijave’

BRACO ELEZOVIĆ 'Čim im zasmeta sloboda govora k'o kuje anonimno podnose kaznene prijave'

Dubrovački branitelj Braco Elezović na svom se Facebook profilu osvrnuo na neugodno iskustvo koje je doživio njegov prijatelj, inače vukovarski branitelj.

„Lijevi se hametice zalažu za nekakvu slobodu govora, ali samo kad su u oni u pitanju. Čim im zasmeta ista ta sloboda govora ko kuje će anonimno podnositi kaznene prijave. Moj prijatelj vukovarski branitelj Damir Plavšić pozvan je na informativni razgovor jer je, pazi sad…

…uoči obljetnice okupacije Vukovara na svom Facebook profilu objavio spisak vukovarskih kafića i restorana čiji su vlasnici Hrvati.

Ne znam kojim je zakonom propisana zabrana ili nezakonitost objave takve informacije, ali je meni osobno, a i svima oko mene, takva informacija bila vrlo korisna. Jer moji prijatelji, suborci, a i ja zajedno s njima želimo naše novce potrošiti tamo gdje mi želimo i na taj način pomoći kome mi želimo. Ako je to zločin molim prijavite i mene, anonimno, kad već nemate muda javno, jer nisam htio trošiti novce po kafićima i restoranima čiji su vlasnici Srbi, među kojima i mogući teroristi iz devedesetih, čime sam ih, ne želeći im ostavljati svoje kune, valjda diskriminirao (?).

Koja je razlika između Plavšićevog statusa i primjerice preporuka turističkih vodiča koji svoje goste usmjeravaju u kafiće ili restorane svojih prijatelja ili članova obitelji? Vodiči to čak ponekad i unovče. Hoćemo li i njih prijavljivati samo zato što svoje goste šalju gdje je njih volja?

Govna jedna obična, pred sljedeću obljetnicu okupacije Vukovara ja ću kopirati taj isti Plavšićev status i objaviti ga na svim grupama i stranicama te na svom osobnom profilu. Pa prijavite.“

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist