Aktualno

Božu Beniću novi mandat na čelu Društva arhitekata Dubrovnik

Božu Beniću novi mandat na čelu Društva arhitekata Dubrovnik

Božo Benić ponovno je izabran za predsjednika Društva arhitekata Dubrovnik.

Podnoseći izvješće o radu u protekle dvije godine na izbornoj skupštini najavio nastavak ranije započetih programskih aktivnosti te ujedno predstavio prvi veliki projekt u nadolazećem razdoblju.

-Društvo arhitekata Dubrovnik pokreće godišnji strukovni časopis koji će kontinuirano pratiti aktualne teme s područja arhitekture, urbanizma, kulture stanovanja, estetike prostora, kulturne baštine i njene zaštite, te dizajna, likovne i primijenjene umjetnosti. Namjera časopisa je bilježiti i kritički vrjednovati procese preobrazbe prostora, likovno stvaralaštvo i kulturu, te društvena zbivanja s posljedicama u prostoru. U tom smislu, ideja je da časopis postane važna stavka kako za suvremenost, tako i za prošlost arhitektonske produkcije u Dubrovniku, odnosno za buduća istraživanja – istaknuo je Benić te dodao kako je namjera Uredništva, kao i svih stručnih suradnika koji su sudjelovali u kreiranju prvoga broja, dopiranje do šire javnosti sa željom podizanja opće kulture dubrovačkog, ali i hrvatskog prostora.

-Uz zadaću dokumentiranja i kritičkog sagledavanja u svrhu znanstvenog i analitičko-kritičkog doprinosa, nakladnička djelatnost DAD-a bit će usmjerena i prema popularizaciji arhitekture i širenju svijesti o njenoj važnosti u tvorbi kulturnog identiteta. Nadam se kako će časopis unaprijediti dosadašnje djelovanje Društva, posebice u pogledu daljnjeg djelovanja u svrhu razvijanja i afirmiranja arhitekture, urbanizma i kulture prostora, zalaganja za raznolik i kontinuiran razvoj dubrovačke arhitekture, brige o strukovnoj baštini, očuvanja graditeljske baštine, te poticanja suvremene arhitekture i njenog vrednovanja – zaključio je novi stari predsjednik DAD-a.

U Izvršni odbor izabrani su Iva Knego kao zamjenica predsjednika te Tomi Šoletić, Ivan Vojnić i Valentina Vojnić. U Nadzornom će odboru ubuduće sjedati Joško Miklo, Đivo Krilanović i Tea Krmek, a u Sudu časti Romano Duić, Slobodan Vuković i Željko Franetović.

Pročitajte još

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist

OD PETKA NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist