Aktualno

Božo Miletić s prosvjeda u Zagrebu: Država ne provodi svoje zakone; Uber radi nezakonito!

Božo Miletić, v.d. udruženja taksista

Taksisti iz cijele Hrvatske, a među njima i dio dubrovačkih, u Zagrebu prosvjeduju protiv Ubera.

Vozilima su blokirali dio Vukovarske ulice, od Savske do Hrvatske bratske zajednice, a dio njih okupio se i pred Ministarstvom poduzetništva i obrta kako bi izrazili svoj jasan stav protiv Ubera. Prosvjed, kako donosi Dnevnik.hr, nije prijavljen.

U Zagrebu je i Božo Miletić, predsjednik Udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik, koji je na konferenciji za medije istaknuo kako je taksistima preostalo jedino ovo, kako ga je nazvao spontano okupljanje, kako bi izrazili svoje nezadovoljstvo državnim institucijama koje ne provode svoje zakone.

-Nakon dvije godine nefunkcioniranja pravne države u smislu neprovođenja zakona koje je ista ta pravna država donijela, nemamo više što napraviti nego ovo što smo napravili danas, ovo spontano okupljanje kako bismo izrazili svoje nezadovoljstvo državnim institucijama koje ne provode svoje zakone. Naime, već preko dvije godine Uber radi u suprotnosti sa zakonskim okvirima. O tome svjedoče izjave i ministra Butkovića i premijera, ali i presude prekršajnih sudova u korist Republike Hrvatske.

Uber u Republici Hrvatskoj radi nezakonito. Građani vole mrziti taksiste, to su neki repovi iz prošlosti, a današnja razlika između taksista i Ubera je jedino ta što taksisti rade u skladu sa zakonom, a Uber radi nezakonito. Možemo raspravljati o tome što se oni vade na članak ovaj ili onaj da neku drugu vrstu djelatnosti rade, ali to je potpuno nebitno. Prijevoz putnika od točke A do točke B uz naplatu, a to je ono što rade i Uber i taksisti, sukladno definiciji u zakonu se zove autotaksi djelatnost. Svi autotaksi prijevoznici u Hrvatskoj imaju određene aplikacije, neke su bolje, neke su lošije, međutim one postoje. To je nešto što bismo danas rekli ‘the way of living’, ništa inovativno i moderno. Uber je trenutno jedino inovativan i moderan u pronalaženju načina kako kršiti zakone – rekao je u Zagrebu Božo Miletić.

 

Pročitajte još

BOJAN BOGDANOVIĆ PRATI JUGA ‘Babo’ nije propustio finale Regionalne lige

Dulist

VUČE KORIJENE IZ MOLUNTA Roda Stewarta u Lijepu našu dovela buduća snaha Hrvatica

Dulist

ZBOG ODLASKA U SABOR Mato Franković mjesto predsjednika Turističkog vijeća prepušta Stanku Ljubiću

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija