Natrag
25.3.2019 10:59

facebook

twitter

google

rss

dulist

BOŽO MILETIĆ ‘Ministar Butković ne govori istinu i obmanjuje javnost’

10.3.2018 @ 11:07 Dulist Hrvatska

Podijelite:

Nakon priopćenja Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture u kojem su demantirani propusti u procesu slanja Zakona o prijevozu u cestovnom prometu i u kojem Ministarstvo tvrdi da taksisti vrše pritisak kako bi se donio Zakon u njihovu korist, hrvatski taksisti uputili su novo priopćenje.

‘Ministarstvo do danas nije objavilo Izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću, a koje je sukladno rokovima bilo dužno izraditi do 30. siječnja 2018. godine. Ministarstvo se nije na bilo koji drugi način ili u bilo kojem drugom obliku, niti na portalu e-savjetovanja niti na nekom drugom mjestu, očitovalo na nekoliko desetaka tisuća stranica primjedbi i prijedloga zainteresiranih građana.

Zakonska procedura nalaže da je Ministarstvo, prije bilo kakvih izmjena i konzultacija s drugim državnim tijelima, dužno očitovati se na sve primjedbe građana i javno objaviti Izvješće o provedenom savjetovanju sa zainteresiranom javnošću kao i konačan tekst nacrta prijedloga Zakona.

U novoj verziji Zakona koja ide na dnevni red sjednice Gospodarsko-socijalnog vijeća u utorak 13. ožujka jasno se navodi obrazloženje donošenje istoga po hitnom postupku, što direktno upućuje na činjenicu da je prijedlog Zakona pušten u daljnju proceduru donošenja bez završetka javnog savjetovanja. Ova stavka predstavlja direktan dokaz da ministar Oleg Butković i njegovi suradnici ne govore istinu i obmanjuju javnost, kao što to čine od samih početaka Ubera u Hrvatskoj.

Ovakva gruba povreda zakonskih propisa nastavlja se na dosadašnju praksu Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, koje nije spriječilo nelegalni rad strane tvrtke koja uopće nije registrirana u Hrvatskoj, a djeluje na ogromnu štetu domaćih obrtnika i drugih poduzetnika.

Ovim putem još jednom pozivamo ministra da obrazloži zašto nije uvažio destke tisuća stranica primjedbi i prijedloga zainteresiranih građana, zašto negira povredu procedure kada je evidentno da je ona grubo prekršena i zašto uporno štiti interese strane tvrtke koja dvije godine krši zakone Republike Hrvatske?

Božo Miletić, predsjednik Udruženja taksi prijevoznika pri Hrvatskoj obrtničkoj komori’

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana