Natrag
21.2.2019 08:51

facebook

twitter

google

rss

dulist

Božićni prijem u Londonu

10.12.2013 @ 23:45 Baldo Marunčić Aktualno
2;2

Podijelite:

U zgradi hrvatskog Veleposlanstva u Londonu u utorak 10.prosinca u večernjim satima održan je Božićni prijem kojeg su zajednički organizirali Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada i Zračna luka Dubrovnik.

Uz domaćina, veleposlanika RH u Velikoj Britaniji Ivana Grdešića, prijemu je nazočilo pedesetak uzvanika, turističkih agenata i novinara, te brojnih uglednika iz Londona, od kojih su neki porijeklom iz Hrvatske.

Među gostima je bio lord Dundee, počasni konzul RH u Škotskoj, Lady Jadranka Beresford Pierse, poznata dobročiniteljica  koja je aktivno pomagala u poslijeratnoj obnovi Dubrovnika i u brojnim humanitarnim aktivnostima , direktor predstavništva HTZ u Londonu Tonko Rilović sa suradnicima i brojni drugi gosti.

Veleposlanik Grdešić pozdravivši nazočne istaknuo je značaj Dubrovnika kroz povijest, ali i danas, dok su direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić i direktorica TZ grada Dubrovnika Romana Vlašić podsjetili na važnost Dubrovnika kao najpoznatijeg turističkog odredišta među Britancima, čija popularnost i dalje raste, posebno zahvaljujući vrlo brojnim izravnim avio-linijama svih značajnih britanskih avioprijevoznika.

Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je kako turizam Dubrovnika ne čini samo povijest i naše bogato kulturno nasljeđe, već ljudi koji u Dubrovniku žive turizam i svakodnevno iskazuju svoju gostoljubivost brojnim posjetiteljima, te pozvao nazočne da posjete Dubrovnik i u zimskom razdoblju.

Posjetitelje je zabavljao Stijepo Gleđ Markos, dubrovački tenor s londonskom adresom, koji je uz dvojicu glazbenika izveo  tradicionalnu kolendu, niz poznatih božićnih i dubrovačkih pjesama , ali i nekoliko opernih arija.

Služili su se hrvatski specijaliteti, te domaća vina, što je za ovu prigodu pripremila britanska tvrtka Taste Croatia, koja jedina na ovom tržištu uvozi hrvatske proizvode te su se na meniju našla tipična hrvatska tradicionalna jela i vina. Uz okuse Mediterana, mirise su dočarali za ovu prigodu posebno izrađeni vijenci od mediteranskog bilja, naranača, šipaka  i rogača, koji su oduševili nazočne.

Božićni prijem grada Dubrovnika bio je i svojevrsna zahvala Britancima koji su na top-listi posjetitelja našeg grada na čelnom mjestu već više godina zaredom i kojih je u 2013. bilo više od stotinu tisuća. S obzirom da se u sljedećoj godini  nastavlja povećanje broja letova s britanskog otočja prema Dubrovniku, za očekivati je da će broj posjetitelja i dalje rasti.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana