Zanimljivosti

BOŽIĆNA PLACA U LAZARETIMA Poznata lica podržala humanitarnu akciju

BOŽIĆNA PLACA U LAZARETIMA Poznata lica podržala humanitarnu akciju

Hrvatski paraolimpijac Mihovil Španja, vaterpolist Paulo Obradović, hrvatski MMA borac Antun Račić samo su neka od poznatih lica iz društvenog i javnog života koja su pokazala pozitivan predblagdanski duh. Sudjelovali su ove nedjelje na humanitarnoj Božićnoj placi u Lazaretima. Prodavali su, naime, donirane predmete te rukotvorine, neophodne za dobar blagdanski ugođaj. Cjelokupni prihod prodaje namijenjen je Udruzi za Down sindrom Dubrovnik – DNŽ.

– Volio bih da mjesec darivanja ne bude samo prosinac, već svaki mjesec u godini. Predbožićno vrijeme je vrijeme darivanja. Drago mi je što sam ovdje s kolegicama i kolegama. Nadam se da će i sugrađani, jednako kao i mi, prepoznati ovu akciju i u što većem broju doći i pomoći Udruzi za Down sindrom – poručio je Mihovil Španja.

– Drago mi je da na ovaj način malim osobnim doprinosom možemo podsjetiti na sve probleme djece s Down sindromom, ali i veseliti se Božiću s njima i njihovim obiteljima – ispričala nam je Sanja Putica, državna tajnica u Ministarstvu obrazovanja.

Božićna placa organizirana je u sklopu ovogodišnjeg Dubrovačkog zimskog festivala.

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist