Kultura

‘BOŽIĆ U DUBROVNIKU’ Mala izložba za velika sjećanja

Društvo prijatelja dubrovačke starine predstavilo je na Stjepandan izložbu ‘Božić u Dubrovniku’.

Povjesničarka umjetnosti i autorica kataloga Maja Nodari otvorila je izložbu, a predsjednik DPDS-a Denis Orlić predstavio ju je kao osobu ‘od koje nitko ne može bolje prenijeti što je to Božić u Dubrovniku’.

– Ova mala izložba koju smo napravili nosi odlike svevremene i neprolazne veličine Božića. Čini mi se da su božićni običaji dio velikog i bogatog dijela korpusa nematerijalne dubrovačke kulturne baštine – kazala je Nodari, dodavši kako ‘živimo u vrijeme kad se doista svijet mijenja u svom globalnom i smislu, te kako zaptavo moramo ‘ljubomorno’ čuvati naše običaje, osobito božićne’.

– Običaji ne blijede, oni se možda samo mijenjaju, odnosno imaju specifičan suživot s drugim običajima koji nam se nude, ali ipak ove osnovne temelje nikad i nikako ne smijemo zaboraviti- kazala je Nodari.

Pročitajte još

DVIJE IZVEDBE ‘Tri sestre’ Boba Jelčića u parku Gradac

Dulist

U Sponzi otvorena izložba Ivane Dražić Selmani ‘Horizonti sjećanja’

Dulist

KLAVIRSKI RECITAL U DVORU Jurinić očarao publiku Spomenikom Beethovenu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija