Aktualno

‘BOURBON RHODE’ Pokrenuta peticija za nastavak potrage za nestalim pomorcima

'BOURBON RHODE' Pokrenuta peticija za nastavak potrage za nestalim pomorcima

Nakon priopćenja francuskog kriznog stožera CROSS s Martiniquea da je 4. listopada obustavljena potraga za nestalim članovima posade broda Boubron Rhode, koji je potonuo 26. rujna u Atlantiku, a među kojima se nalazi i Šibenčanin, zapovjednik Dino Miškić, pokrenuta je peticija naziva ‘Bourbon Rhode Rescue’ za nastavak potrage za nestalima. Peticiju možete potpisati ovdje.

Odluka o prestanku potrage, istaknuli su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova, donesena je tjedan dana nakon potonuća broda jer postoji vrlo mala vjerojatnost da bi daljnja potraga urodila plodom, s obzirom na okolnosti potonuća broda i na činjenicu da je pretraženo tako veliko područje. Međutim, svim trgovačkim brodovima koji prolaze kroz to područje dane su upute da pažljivo motre i dojave nadležnim institucijama svaku moguću korisnu informaciju.

Obitelji nestalih pomoraca nastavljaju inzistirati da se potraga za nastavi, a apelirali su i na premijera Plenkovića koji je ove subote prokomentirao kako ne znači da je potraga u cijelosti zaustavljena s obzirom da je naloženo komercijalnim brodovima koji budu prolazili ovim područjem da motre i jave bilo kakvu korisnu informaciju. Plenković je također dodao kako Hrvatska nastavlja komunikaciju s fransuckim vlastima, objavljeno je na stranicama Vlade RH.

Pročitajte još

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo