Aktualno

BOURBON RHODE Pojavio se video spašavanja dvojice Ukrajinaca i Rusa

BOURBON RHODE Pojavio se video spašavanja dvojice Ukrajinaca i Rusa

Na društvenim mrežama pojavila se videosnimka za koju se vjeruje da prikazuje spašavanje prvih preživjelih članova posade Bourbon Rhodea – Rusa Igora Morozova i dvojice Ukrajinaca Dmytra Marchenka i Yevhenia Nikolova, kako piše Morski.hr.

U videu se vide trojica spašenih, od kojih se jedan penje na brod spasa i na leđima kombinezona ima oznaku kompanije Bourbon. Svi izgledaju iscrpljeno, posebno dvojica u splavu, a u daljnjim komentarima autor potvrđuje izvornost snimke i objavljuje fotografiju spašenih koji su prilikom spašavanja golih života zadobili ozbiljne ozljede.

Autor je filipinski član posade broda koji je pronašao brodolomce. S obzirom da je još uvijek traga za sedmoricom, uključujući i hrvatskog kapetana Dina Miškića, stiglo mu je nekoliko upita o potvrdi datuma spašavanja, na što je odgovorio da je snimka nastala 28. rujna.

Dvojica Ukrajinaca i Rus spašeni su treći dan nakon što je Bourbon Rhode potonuo 26. rujna. Prema svjedočanstvu jednog od njih, Igora Morozova, u moru su proveli 24 sata držeći se rukama i nogama o prevrnutu splav za spašavanje, a valovi od 15 metara nosili su ih sve dalje od mjesta gdje je potonuo brod.

Nakon njihova spašavanja su pronađena četiri tijela, a za sedmoricom, uključujući hrvatskog kapetana, Dina Miškića još uvijek se traga, iako od subote, nažalost smanjenim intenzitetom.

Izvor: Morski.hr

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist