Politika

‘Bookeri’ maknuti s Pila, rasprava oko barkariola u Uvali

'Bookeri' maknuti s Pila, rasprava oko barkariola u Uvali

Ukidanje deset info pultova na Pilama pohvalio je dio oporbenih vijećnika. Počevši od HNS-ovog Miha Obradovića koji je posebno u svom izlaganju istaknuo kako nije sarkastičan. 

-Mislim da su svi građani negodovali, od info pulta su nastale turističke agencije, a znamo što je sve za nju potrebno – rekao je u raspravi Obradović. I SDP podržava odluku.

Inače, gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako će ova odluka navući dosta gnijeva, a značit će i značajne financijske gubitke za Grad Dubrovnik.

-Uvjeren sam da će Pile prodisati – rekao je Franković.

Pojavila se pak bojazan kako će se samo ukinuti pultovi, ostati bez sredstava od najma javne površine, dok će ‘bookeri’ i dalje, samo ovog puta ilegalno, raditi na Pilama.

-Potrebno je uvesti reda i pozdravljam sva nastojanja. U ovome gradu je naša uloga omogućiti poslovanje određenih grupa ili djelatnosti, a jedan od njih su brodski izleti. Ima dosta ljudi koji se time bave i to je ostatak ostataka dubrovačkog brodarstva. I sad stvaramo toj aktivnosti jedan ozbiljan problem. Svaki taj štand je imao fiskaliziranu kasu i to je na određen način bilo uređeno – govorio je Vido Bogdanović.

Gradonačelnik je rekao kako je jasno gdje se ti izleti prodaju, na mjestima ukrcaja i iskrcaja, što nije slučaj na šetnici u Uvali.

-Ovdje se samo ukida mjesto koje nije bilo prirodno i na kojem nikad nisu trebali ni biti – rekao je Franković.

Vido Bogdanović istaknuo je kako ‘samo glupošću izrađivača prostornih planova lapadska uvala nije mjesto gdje je prirodno da se gosti ukrcavaju na brodove’.

-Na muliću iza Kompasa desetljećima su se izletnici ukrcavali na brodiće. Aktivnostima raznih uzurpatora to je dokinuto, a sva traženja trabakulanata su odbijena od prethodne uprave te su ostali neprirodni na rubu mora. U Gružu je ‘silovana’ ukrcajna luka – rekao je Bogdanović.

-Ja ne znam jeste li vi bili u Uvali. Ja sam tamo često. Meni je to neprimjereno, zar je to slika grada? Ja sam čak slikavao i snimao kako to tamo izgleda – rekao je Bogdanoviću Marko Potrebica.

-Ne tvrdim da je to bilo uredno i pristojno, ali ne postoji prepreka da se uvjetuje kako to treba izgledati. Pitanje uplovljavanja u Uvalu može se urediti – replicirao mu je Bogdanović.

Pročitajte još

RAZGOVOR S BRANKOM BAČIĆEM ‘Hrvatsku gradimo srcem i znanjem jer je samo povezana Hrvatska snažna’

Dulist

ZAVRŠNA KONFERENCIJA UOČI IZBORA Pezo: Glas za HDZ je glas za stabilnost i daljnji razvoj Lijepe naše

Dulist

[IZBORNI PODCAST] Mato Franković: Europski tužitelji su izuzeli dokumentaciju! U Zračnoj luci se dogodila eklatantna pljačka! Tko je bio kapo!?

Barbara Đurasović