HrvatskaKoronavirus u Hrvatskoj

Bolnicama dodatnih 400 milijuna kuna zbog situacije s koronavirusom COVID-19

Bolnicama dodatnih 400 milijuna kuna zbog situacije s koronavirusom COVID-19

Zbog novonastale epidemiološke situacije uzrokovane COVID-10 virusom, ugovornim bolničkim zdravstvenim ustanovama za ožujak 2020. godine bit će doznačena dodatna financijska sredstva u iznosu od 400 milijuna kuna, s ciljem poboljšanja njihovih uvjeta poslovanja, namijenjena za pravovremenu i optimalnu opskrbu zdravstvenog sustava lijekovima i potrošnim medicinskim materijalom. Odluka je ovo s Izvanredne sjednice Upravnog vijeća Hrzvatskog zavoda za javno zdravstvo održane u ponedjeljak.

Odluka je donesena na temelju prethodne odluke Ministarstva zdravstva o utvrđivanju kriterija za raspored izvanrednih sredstava doznačenih HZZO-u iz državnog proračuna u iznosu od 400 milijuna. Dodatna sredstva bolnice će pravdati isključivo izvršenjem zdravstvene zaštite osiguranim osobama HZZO-a.
Riječ je o dodatnim sredstvima koja nisu obuhvaćena Odlukom o utvrđivanju maksimalnih iznosa sredstava za provođenje bolničke i specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja (limiti).

Pročitajte još

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist