Aktualno

Bolnica neće ostati bez lijekova

Veledrogerije su zaprijetile da će prekinuti isporuku lijekova za 17 bolnica, među kojima je i OB Dubrovnik, no ministar Ranko Ostojić ima dobre vijesti.

'Neke bolnice nisu platile dugove tri godine, o tome sam govorio sedam dana nakon što sam ušao u Ministarstvo, rekao sam da nije točno da smo najlikvidniji zdravstveni sustav u Europi, da nažalost nije točno da smo med i mlijeko. Rekao sam da predmnijevam da će dug biti oko 7 milijardi i 100 milijuna kuna, pogriješio sam za 46 milijuna kuna jer sam čekao završne račune', izjavio je ministar u Dnevniku Nove TV.

'Što se tiče veledrogerija, ja sam danas s ministrom financija Slavkom Linićem uspio riješiti stvar, definitivno će veledrogerije biti isplaćene za sav dug iznad 365 dana počev od druge polovice travnja preko cesija. Sutra u 13 sati imam sastanak sa svim veledrogerijama i o tome ću ih izvijestiti, ali to je dobra vijest, neće biti defekture lijekova', poručio je Ostojić i dodao da zbog te isplate neće biti rebalansa proračuna jer su sredstva pronađena u Ministarstvima zdravlja i financija. 
 

Pročitajte još

U ponoć počinje izborna šutnja, u nedjelju biramo europarlamentarce

Dulist

VODIČ ZA EU IZBORE Kome ćete u nedjelju dati preferencijalni glas?

Dulist

VIDEO/’ORLANDO’ U AKCIJI Dubrovačkim vatrogascima stiglo ‘morsko’ pojačanje

Dulist