Grad

BOLJI UVJETI U VRTIĆU ZATON Franković potpisao ugovor od skoro milijun kuna

BOLJI UVJETI U VRTIĆU ZATON Franković potpisao ugovor od skoro milijun kuna

Poznato je kako je prethodno uređen jedan objekt u Zatonu koji je priveden svrsi s namjenom dječjeg vrtića, međutim s obzirom na broj djece koji gravitira tom području taj vrtić je postao premali – rekao je gradonačelnik Mato Franković na potpisivanju ugovora o izvođenju radova adaptacije dječjeg vrtića Zaton s predstavnikom izvođača Lapad Graditelj d.o.o. Damirom Blaževićem u srijedu u Maloj vijećnici Grada Dubrovnika.

– Odlučili smo napraviti još jednu vrtićku grupu s obzirom na to da smo u okviru navedenog prostora imali dodatnu prostoriju i samim time poboljšati kapacitete i uvjete djeci koja će boraviti u Dječjem vrtiću Zaton. Sa zadovoljstvom možemo istaknuti činjenicu kako ćemo na kraju ove godine imati 13 vrtićkih grupa i dalje imamo velike zahtjeve. Imamo pozitivan demografski prirast u Dubrovniku. Moram istaknuti primjer osnovnih škola Lapad i Mokošica imaju šest razreda prvašića, a u našim projekcijama Mokošica će i u idućih pet godina imati takav pozitivan prirast. Iduće godine nas čeka velika investicija u izgradnji potpuno novog vrtića u Mokošici i rušenje postojećeg. Tu nećemo stati, ispred nas je i veliki projekt vrtića u Gružu koji planiramo realizirati nakon što kupimo zgradu HEP-a koja je sad van namjene, a nastavljamo prema Komolcu – istaknuo je Franković.

Javnom nabavom za izvođenje radova izabrana je tvrtka Lapad Graditelj d.o.o. koja je vršila radove na vrtiću Palčica. Ugovor je u vrijednosti od više od 960 tisuća kuna.

– Zadovoljstvo nam je pristupiti ovom ugovoru, istaknuo bih i da smo prvu fazu vrtića Zaton upravo mi završili, a trenutno smo u završnoj fazi u vrtiću Ciciban gdje s današnjim danom možemo najaviti dovršavanje radova na energetskoj obnovi mjesec i pol dana prije roka. Po potpisu ugovora radovi u Zatonu bi trebali početi nakon desetak dana, a rok završetka je 60 kalendarskih dana od početka – objasnio je Blažević.

Franković se osvrnuo i na spomenutu zgradu HEP-a.

– Održao sam sastanak s Upravom HEP-a i dobre vijesti su da su oni svoje procedure započeli na osnovu pisma interesa Grada Dubrovnika. Uprava je odlučila da se navedena zgrada smatra za njih neprosperitetnom što je prvi korak kako bi se odlučilo o prodaji. Oni završavaju procese procjene zgrade nakon čega dolazimo do ponude iste Gradu Dubrovniku na otkup. Bitno nam je što prije kupiti zgradu kako bi riješili one antene, odnosno kako bismo ih sve uklonili, a onda bi išli u adaptaciju prostora za vrtić. U izmjenama GUP-a Grada Dubrovnika ćemo izbrisati odredbu koja je donesena 2014. godine, a koja je dozvolila da se antene postavljaju ispod trupa Magistrale. Uklonit ćemo bilo kakvu mogućnost da se na području stambenog življenja postavljaju bilo kakve antene – zaključio je.

Franković za izmjenu odredbe predviđa razdoblje prve polovice 2020. godine. Za potpuno ispunjavanje pedagoških standarda u vrtićima i jednosmjensku nastavu u školama Franković je naveo 2022. godinu.

Podsjetimo, u dječjem vrtiću u Zatonu Malom trenutno su smještene jedna vrtićka i jedna jaslička skupina. Adaptacijom dijela prizemlja postojećeg objekta formira se prostor za još jednu odgojno-obrazovnu skupinu s pripadajućim sanitarijama te se uređuje prostor potreban za garderobe i sanitarije zaposlenog osoblja. Unutar povećanog ulaznog prostora uredit će se zajednička garderoba za sve odgojne skupine.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist