Aktualno

BOLJE NEGO LANI Koliko nas je u listopadu tražilo posao?

Krajem listopada 2014. godine na području Dubrovačko-neretvanske županije evidentirane su ukupno 7.342 nezaposlene osobe. Uspoređujući s prethodnim mjesecom, nezaposlenost se povećala za 18,3 posto, a u usporedbi s listopadom 2013. manja je za 3,7 posto.

U Dubrovniku je, pak, na Zavodu za zapošljavanje bila prijavljena 2.621 osoba, što je u odnosu na liszopad prošle godine manje za 253 osobe.
Prema podatcima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, analizirajući nezaposlene po spolu i dalje je veći broj nezaposlenih žena – 4.036 s učešćem od 55,0%, dok muškarci čine 45,0% ukupne nezaposlenosti.
Nezaposlenih bez prethodnog radnog iskustva (koji traže prvo zaposlenje) bilo je 871, što je u usporedbi s istim razdobljem prošle godine 3,9% manje, a znači učešće od 11,9% među ukupno nezaposlenim osobama.

Pročitajte još

Gradonačelnik s ugostiteljima o naplati javnih površina i poslovnih prostora

Dulist

SVEČANO OTVARANJE IGARA Ugostiteljski objekti rade dulje

Dulist

MLADA UMJETNICA ANDREA VUKOJA Želja mi je pronaći atelje za moj kreativni nered

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija