Natrag
21.4.2019 14:23

facebook

twitter

google

rss

dulist

Bolje maslinovo ulje – veći uspjeh na tržištu

21.3.2012 @ 10:40 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Župan Nikola Dobroslavić s predsjednikom županijske udruge maslinara i uljara Mladenom Bečićem razgovarao je o stanju maslinarstva na području Županije.

Razgovaralo se o sortama maslina na području Županije te o mogućnostima brendiranja maslinovog ulja. Županija nema veliku količinu ulja pa bi morala poraditi na poboljšanju kvalitete i na taj način kvalitetno izaći na tržište.
 
Na sastanku je također bilo riječi o 3,5 milijuna kuna vrijednom projektu "Tradicionalno maslinarstvo kao dio prekogranične turističke ponude", koji se provodi u sklopu programa IPA i u kojemu županijski maslinari sudjeluju zajedno s kolegama iz Crne Gore.
 
Bečić je ovom prigodom županu uručio zahvalnicu zbog potpore manifestaciji „Maslinovo ulje hrvatskoga juga“ koja je održana koncem veljače u Orašcu.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana