Natrag
20.2.2019 04:58

facebook

twitter

google

rss

dulist

Bogdanović odbijen, ide razrješenje UV Zaklade

25.4.2012 @ 21:23 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Odbor za izbor i imenovanja nije danas prihvatio prijedlog Zaklade Blaga djela o imenovanju Vida Bogdanovića na mjesto upravitelja.

Kako nam je rekla članica Odbora i predsjednica GV Olga Muratti, Odbor nije raspravljao o tome prihvaća li imenovanje Vida Bogdanovića za upravitelja ili ne, već nije prihvatio prijedlog sadašnjeg Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela koji se, kaže, Muratti ogriješio o njen Statut:

– Sadašnje Upravno vijeće ogriješilo se o Statut Zaklade, ne imenovanjem upravitelja godinu dana, stoga su se stekli uvjete za njegovo razrješenje – ističe Muratti i dodaje:

– Dakle, mi se nismo izjašnjavali za ili protiv Vida Bogdanovića kao upravitelja, već smatramo da prijedlog sadašnjeg Upravnog vijeća nije legitiman s obzirom da Upravno vijeće nije odradilo posao za koji je imenovano – istaknula je naglasivši kako se sutra na sjednici Gradskog vijeća uopće ne bi trebalo raspravljati o imenovanju Vida Bogdanovića za upravitelja Zaklade.

– Predložit ćemo da se ta točka skine s dnevnog reda i da se dopuni sa dvjema novim točkama o razriješenju članova Upravnog vijeća Zaklade Blaga djela i imenovanju novih, te da novoizabrano Upravno vijeće pokrene postupak za izbor upravitelja – naglasila je Muratti.

Predsjednica odbora za izbor i imenovanja je Doris Lepeš Matić, a članovi su iz redova vladajuće koalicije uz Olgu Muratti su i Ivo Jadrušić i Nenad Vekarić, a iz redova oporbe Đuro Market, Dubravka Šuica i Karlo Gjurašić. Četiri člana odbora iz redova vladajućih odbili su prijedlog, HDZ-ovci su bili protiv, dok Karlo Gjurašić nije bio na današnjem sastanku.

Vido Bogdanović kratko nam je komentirao današnji sastanak Odbora za izbor i imenovanja:
– Što se tu može? To je dio demokratske procedure – istaknuo je. 
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana