Politika

BOGDANOVIĆ O RADOVIMA U SEZONI ‘Kako mislite da se bavimo turizmom i maltretiramo turiste?’

BOGDANOVIĆ O RADOVIMA U SEZONI 'Kako mislite da se bavimo turizmom i maltretiramo turiste?'

Nemojmo biti licemjerni. Lažemo se – rekao je vijećnik Vido Bogdanović tijekom rasprave o prijedlogu odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Dubrovnika.

-Shvaćam i prihvaćam da treba graditi i da građevinski lobi ima svoje interese, ali ljudi moji, nemojmo biti licemjerni i govoriti da treba produžiti sezonu. Ukinimo je prije 1. lipnja jer ako jedan pikamer u Lapadu, na Montovjerni, Glavici Babina kuka počne tuč ujutro u sedam cijeli Lapad uvečer do 7 misli da tuče mitraljez. Kako vi mislite da se možemo baviti turizmom i maltretirati te turiste – govorio je Bogdanović.

-Cijeli građevinski sektor mora podijeliti plaće, ali ako je 365 dana konzervirano stanje tko će što učiniti. Ja sam za ovu odluku, za red sam – rekao mu je Marko Potrebica dodavši kako na projektu izgradnje Studentskog doma s niti jednim radnikom ne možete govoriti na hrvatskom jeziku.

-To što nitko neće biti građevinski radnik, nema veze s radovima u sezoni – replicirao mu je Bogdanović.

Vijećnik Ljubo Nikolić predložio je da se zabrana izvođenja građevinskih radova pomakne s 15. na 1. lipnja, na što mu je pročelnik Zlatko Uršić odgovorio kako se za promjenu datuma mora najprije izmijeniti Odluka o komunalnom redu.

-Nije dobro staviti iznos kazne u cijelosti nego se obično određuju ‘od do’ jer se može dogoditi da netko opetovano krši odluku i tad zavrjeđuje veću kaznu – mišljenja je Tatjana Šimac Bonačić.

Zlatko Uršić odgovorio je kako kaznu izdaju komunalni redari te da su točno propisane po naputku Ministarstva graditeljstva.

Terezina Orlić (DDS) istaknula je kako je strukovna grupa građevinara pri HGK donijela odluku koja je išla u interesu svih te istaknula kako su se prošlogodišnji nedostaci u odluci sada ispravili.

-Ovaj sektor susretao se prošlih godina s nizom poteškoća, a jedna od njih je i radna snaga. S ovom odlkom po Zakonu o gradnji ograničili su se radovi koji se ne smiju raditi i u kojem razdoblju. Ovo je dokaz da se kompromisom i razgovorosm s drugom stranom može i mora raditi – rekla je Orlić dodavši kako su ove godine komunalni redari imali minimalni broj intervencija.

-Nemojmo držat stroge pozicije i nemojmo govoriti o zabranaka kako bi svi u ovom smislu bili zadovoljni – zaključila je.

Pročitajte još

SDP objavio liste za Sabor, Anita Bonačić Obradović na zadnjem mjestu

Dulist

Lukša Klaić ostaje na čelu Športskih objekata

Potrebica: Moramo imati plažu na kojoj će djeca bezbrižno skakati i na kojoj ćemo mazati paštetu!

Andrea Falkoni Račić