Aktualno

Bogata ponuda i rad za publiku

DuList je, osim godišnje inventure i protresanja najvažnijih događaja koji su obilježili dubrovačku 2012. godinu, donio i stavove i razmišljanja poznatih osoba političkog i javnog života Grada o minuloj 2012. te nadolazećoj 2013. godini.

Evo razmišljanja ravnateljice Dubrovačkih muzeja Pavice Vilać i ravnateljice Kazališta Marina Držića Jasne Jukić.
 
– Ovu ću godinu pamtiti nadasve po uspješno realiziranoj središnjoj godišnjoj  izložbi posvećenoj Svetom Vlahu te  dodijeli  godišnje nagrade HMD-a za 2011. za izložbu  „Ruđer Bošković ponovno u rodnom Dubrovniku“. Zadovoljna sam što smo otvorili preuređeni prodajni prostor u Pomorskom muzeju te znatno obogatili suvenirsku ponudu, primjerice  replikama Zelenaca, suvenirima posvećenim sv. Vlahu, novim setom modnih dodataka  od svile i slično. Ponosna sam što su Dubrovački muzeji zadržali razinu prošlogodišnje posjećenosti usprkos novoj politici cijena. U 2013. očekujem uspješnu realizaciju izložbe posvećene 400. obljetnici rođenja Stjepana Gradića, kojom nastavljamo projekte brendiranja  Dubrovnika temeljem njegove kulturno – povijesne baštine te popularizaciju muzejskih sadržaja kroz planirane posebne programe animacije za posjetitelje. Očekujem i konačno rješavanje dijela prostornih problema Dubrovačkih muzeja kroz iznalaženje prostora za stalni postav Arheološkog muzeja, rješavanje problema s prostorom u kojem je smještena izložba o Domovinskom ratu u Dubrovniku, te povratak dijela prvog kata tvrđave Sv. Ivan Pomorskom muzeju – istaknula je ravnateljica Dubrovačkih muzeja Pavica Vilać.
 
– Mislim da je ova godina bila izuzetno dobra i da su svi radnici Kazališta Marina Držića, shvatili da je to naša kuća, i da zapravo znaju da je to naša kuća, te da iznimnim radom i trudom ulažemo i radimo naše predstave. Nadam se da će u 2013. Bog podržati ovakav program, tako da svi sa posebnom energijom i zadovoljstvom radimo nove predstave. Svake godine imamo 7 predstava i mislim da je to za Grad dobro i tako ćemo i nastaviti. To nam je najvažnije – da imamo publiku i da radimo za nju – naglasila je ravnateljica Kazališta Marina Držića Jasna Jukić.

Pročitajte još

‘DANI SPOJENIH SEMAFORA’ Kolone kroz Župu, naoružajte se strpljenjem

Dulist

FRANKOVIĆ I DALJE ČVRSTOG STAVA Nema suradnje s Trebinjem bez isprike

Dulist

RAVNATELJICA CENTRA ZA SOCIJALNU SKRB RUŽICA MISIR Prijete nam svakodnevno. Ne odustajemo!

Leona Rašica

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija