Natrag
19.4.2019 08:31

facebook

twitter

google

rss

dulist

Bogata ponuda i rad za publiku

3.1.2013 @ 10:38 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

DuList je, osim godišnje inventure i protresanja najvažnijih događaja koji su obilježili dubrovačku 2012. godinu, donio i stavove i razmišljanja poznatih osoba političkog i javnog života Grada o minuloj 2012. te nadolazećoj 2013. godini.

Evo razmišljanja ravnateljice Dubrovačkih muzeja Pavice Vilać i ravnateljice Kazališta Marina Držića Jasne Jukić.
 
– Ovu ću godinu pamtiti nadasve po uspješno realiziranoj središnjoj godišnjoj  izložbi posvećenoj Svetom Vlahu te  dodijeli  godišnje nagrade HMD-a za 2011. za izložbu  „Ruđer Bošković ponovno u rodnom Dubrovniku“. Zadovoljna sam što smo otvorili preuređeni prodajni prostor u Pomorskom muzeju te znatno obogatili suvenirsku ponudu, primjerice  replikama Zelenaca, suvenirima posvećenim sv. Vlahu, novim setom modnih dodataka  od svile i slično. Ponosna sam što su Dubrovački muzeji zadržali razinu prošlogodišnje posjećenosti usprkos novoj politici cijena. U 2013. očekujem uspješnu realizaciju izložbe posvećene 400. obljetnici rođenja Stjepana Gradića, kojom nastavljamo projekte brendiranja  Dubrovnika temeljem njegove kulturno – povijesne baštine te popularizaciju muzejskih sadržaja kroz planirane posebne programe animacije za posjetitelje. Očekujem i konačno rješavanje dijela prostornih problema Dubrovačkih muzeja kroz iznalaženje prostora za stalni postav Arheološkog muzeja, rješavanje problema s prostorom u kojem je smještena izložba o Domovinskom ratu u Dubrovniku, te povratak dijela prvog kata tvrđave Sv. Ivan Pomorskom muzeju – istaknula je ravnateljica Dubrovačkih muzeja Pavica Vilać.
 
– Mislim da je ova godina bila izuzetno dobra i da su svi radnici Kazališta Marina Držića, shvatili da je to naša kuća, i da zapravo znaju da je to naša kuća, te da iznimnim radom i trudom ulažemo i radimo naše predstave. Nadam se da će u 2013. Bog podržati ovakav program, tako da svi sa posebnom energijom i zadovoljstvom radimo nove predstave. Svake godine imamo 7 predstava i mislim da je to za Grad dobro i tako ćemo i nastaviti. To nam je najvažnije – da imamo publiku i da radimo za nju – naglasila je ravnateljica Kazališta Marina Držića Jasna Jukić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana