Kultura

Bogat program za “Noć knjige”

Bogat program za "Noć knjige"

Dubrovačke knjižnice Dubrovnik pripremile su za večeras bogat program događanja povodom nacionalne i svjetske manifestacije „Noć knjige“ kojim će obilježiti Svjetski dan knjige i autorskih prava.

U cilju promicanje knjige, kulture čitanja, prevođenja, izdavaštva, knjižnica, autora i čitatelja programi „Noći knjige“ će se odvijati u Narodnoj knjižnici Grad, ogranku Mokošica i Znanstvenoj knjižnici Dubrovnik.

U nastavku slijedi program Noći knjige:

Narodna knjižnica Grad

18 sati – Bajke braće Grimm
pričaonica povodom 200. obljetnice od objave prvog tiskanog izdanja bajki braće Grimm na Odjelu za djecu i mlade NK Grad (sudjeluju: učenici Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića)

19 – Susret s dječjim piscima
predstavljanje slikovnica objavljenih u Dubrovniku u protekloj godini (sudjeluju: Renata Zlatković, Mario Novak, Nikša Selmani, Marija Radonić, Antonija Rusković)

19.30 – Jezici svijeta
čitanje na bliskim i dalekim jezicima na Slobodnom pristupu u NK Grad (sudjeluju: strani državljani – stanovnici Dubrovnika)

21 – Volite li poeziju!?
večer poezije u Sali zrcala NK Grad (sudjeluju: učenici, profesori i roditelji Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića i Mirjana Žeravica, prof.)

22 – Susret s dubrovačkim književnicima
dubrovački književnici čitaju odlomke iz svojih nedavno objavljenih djela u Sali zrcala NK Grad (sudjeluju članovi Društva dubrovačkih pisaca)
23 – Ponoćna glazbena čitaonica i slušaonica
frontmeni dubrovačkih rock bendova čitaju iz monografija svojih glazbenih uzora i izvode njihove skladbe

18-23 sata – Prodajna izložba dubrovačkih izdavača
prodajna izložba izdanja Matice hrvatske – ogranak u Dubrovniku, Društva dubrovačkih pisaca i Zavoda za povijesne znanosti HAZU u Dubrovniku

Narodna knjižnica – ogranak Mokošica

18. 30 – Mokoš te poziva
upoznavanje djece sa slavenskom mitologijom i porijeklom toponima Mokošica kroz priču

20 – Kako je tekao život u Rijeci dubrovačkoj
predstavljanje autora i djela vezanih za Rijeku dubrovačku i njezinu tradiciju (sudjeluju: KUD Komolac i KUD Sveti Juraj Osojnik)
22 – Popret naš svagdašnji
projekcija filma Kulturno umjetničkog društva Sveti Juraj Osojnik

Znanstvena knjižnica Dubrovnik

18 – Restauratorska radionica za djecu
uvezivanje i retuširanje starih dubrovačkih recepata pod vodstvom dipl. restauratora: Robert Kralj, Damjan Polić i Tina Di Reda. Ograničen broj sudionika (12 djece od 8 do 12 godina). Prijave radnim danom od 10 do 12 sati na broj 098-787-730 (Tina)

19 – Milka i Miše
dijalog iz Ekvinocija I. Vojnovića i drugih predstava čitaju doajeni dubrovačkog glumišta Milka Podrug Kokotović i Miše Martinović

20 – Sultan Sulejman i Dubrovnik
poznati dubrovački turkolog dr. Vesna Miović pričat će i odgovarati na pitanja o vezama Dubrovačke Republike i Otomanskog cartsva u vremenu vladavine Sulejmana veličanstvenog  

18-22 sata – Obilazak Spomeničke zbirke
Spomenička zbirka koja se čuva na prvom katu barokne palače Caboga otvorit će svoja vrata posjetiteljima uz stručno vodstvo naših knjižničara i izložbeni postav beneventanskih rukopisa

Pročitajte još

EVO ŠTO VAS ČEKA Zanimljiva gostovanja u Kazalištu Marina Držića

Dulist

U ZNANSTVENOJ KNJIŽNICI Predavanje o djelu Nikole Vitova Gučetića

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist