Aktualno

BOGAT PROGRAM Provjerite što vas sve ovog vikenda očekuje na ‘Mirisima Božića’ u Konavlima

U tijeku su dani zelene menestre, baštine i vina koji se održavaju u sklopu manifestacije 11. Mirisi Božića u Konavlima.

Na čak 24 mjesta u Konavlima svim posjetiteljima se do 30. prosinca nudi bogat program gdje će moći kušati konavosku zelenu menestru, probati izvrsna vina ili doživiti i naučiti više o konavoskoj bogatoj povijesti i baštini. U svim agroturizmima i domaćinstvima koji nude zelenu menestru dodatnu atmosferu podići će glazba u živo, a dobra atmosfera očekuje se i u svim vinarijama od 12 do 21 sat.

Dodatni program za sve posjetitelje organiziran je u subotu i nedjelju 29. i 30. prosinca od 15 do 17 sati kada će se na četiri mjesta pričati živopisne priče na autentičnim lokacijama i to na hrvatskom i engleskom jeziku. Priču ‘Sveta mjesta Rimskog Carstva’ o Mitreju i svetom Ilaru moći će se čuti u Močićima, ljubavnu priču o Mariji Konavoki u Ljutoj, priču o željeznici i tunelu pod nazivom ‘Šaka kamena, kilo zlata’ u Mihanićima, a kako se sole pršuti i koji se običaji vežu uz taj proces pod nazivom ‘Vina iz bokara, soli i bedara’ moći ćete čuti u Radovčićima.

Tijekom manifestacije Arheološka zbirka u samostanu sv. Vlaha u Pridvorju, Sokol Grad u Dunavama i Zavičajni muzej u Čilipima otvorili su svoja vrata te nude besplatan ulaz svim posjetiteljima.

U subotu 29. prosinca od 15 do 15.30 sati program Mirisa Božića obogatit će nastup KUD – a ‘Stjepan Radić’ ispred samostana sv. Vlaha u Pridvorju, dok će se u samostanu u subotu i nedjelju od 15 do 17 sati održavati prodajno-degustacijski sajam domaćih proizvoda. Poseban poklon za sve posjetitelje sajma u subotu 29. prosinca priredit će prijatelji Udruge Agroturizma Konavle iz Slavonije i Baranje koji pripremaju čobanac po izvornoj recepturi. Nastup KUDa Čilipi predviđen je za nedjelju 30. prosinca ispred crkve u Čilipima s početkom u 15 sati.

Sve dodatne informacije o programu kao i o slobodnim kapacitetima konavoskih agroturizama mogu se dobiti na INFO kućici Mirisa Božića koja se nalazi ispred pošte u Čilipima.

Pročitajte još

BESPLATAN PRIJEVOZ Danas se slavi misa na Lokrumu

Dulist

ARHITEKT MARKO DABROVIĆ Belvedere je dubrovačka tragedija! Vladaju ucjene i dvostruki kriteriji

Barbara Đurasović

DUMAM-e I TINTILINIĆI ZA NINU Dođite na zabavu humanitarnog karaktera!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija