Natrag
20.3.2019 06:22

facebook

twitter

google

rss

dulist

Bogat kongresni tjedan

16.10.2011 @ 18:43 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Dubrovnik je ovih dana domaćin čak tri kongresa na kojima će se okupiti međunarodni i domaći stručnjaci iz područja pomorskih istraga, voda i cesta. Već ovu nedjelju, 16. listopada u hotelu Croatia počinje 5. Hrvatski kongres o cestama.

– Prema stupnju izgrađenosti, posebice kada se radi o mreži autocesta, hrvatska cestovna infrastruktura danas se može svrstati uz sam bok mnogih europskih zemalja. U proteklih deset godina izgrađeno je više od 750 kilometara novih autocesta, desetak zaobilaznica gradova, više velikih tunela i mostova te je obnovljeno i rekonstruirano preko 2000 kilometara postojećih cesta.

Svi ovi uspjesi temelje se na dosljednoj provedbi razvojne orijentacije hrvatske cestovne infrastrukture koja u ovim kriznim vremenima zasigurno traži drugačiji pristup uz stalne prilagodbe ali i donošenje nove strategije održivog razvitka naših cesta – piše u pozivu za Aktualni sat hrvatske cestovne infrastrukture, koji će se u obliku konferencije za medije održati ovog ponedjeljka.

Sutra u Grad stižu sudionici 6. bijenalne konferencije o međudržavnim (transgraničnim) vodama pod nazivom 'Podizanje letvice: 20 godina iskustva GEF-a u prekograničnoj suradnji na očuvanju voda'. Skup organizira Globalni fond za okoliš (GEF – Global Environment Facility), uz pokroviteljstvo Vlade Republike Hrvatske.

Cilj konferencije o međudržavnim vodama je odgovoriti na izazove s kojima se suočava današnji svijet, a tiču se nedostatka pitke vode i izbjegavanja političkih konflikata oko voda, kako bi nadolazećim generacijama ostavili u naslijeđe zdrav i siguran okoliš.  
Konferencija će ugostiti preko 400 sudionika iz cijeloga svijeta, u kojima se provodi preko 70 projekata koje financira GEF, od čega je njih 7 u jadransko-mediteranskoj regiji.

A u utorak počinje skup pomorskih istražitelja. Naime, međunarodna udruga pomorskih istražitelja (IAMI) u suradnji s Međunarodnom policijskom udrugom Dubrovnik (IPA) organizira 14. konferenciju IAMI Europe. Konferencija će sudionicima pružiti priliku da razmjene mišljenja i iskustva raznih struka na području pomorskih istraga uz upoznavanje i uporabu najnovijih sredstava odnosno tehnika i tehnologija, te rasprave o suradnji među državama.

Komentari





O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana