Natrag
23.2.2019 12:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

Bloger Gary Arndt stigao u Dubrovnik

10.4.2013 @ 20:29 Ana Prohaska Zanimljivosti
4;4

Podijelite:

Popularni američki turistički bloger Gary Arndt stigao je u Dubrovnik u sklopu svoje svjetske turneje.

Gary je prodao svoju kuću 2007. za financiranje svojih putovanja, u sklopu kojih je posjetio sve kontinente i 116 zemalja i teritorija. Na svojem blogu koji je jedan od 25  najboljih u svijetu u 2010. godini i sa oko 100.000 posjeta na licu mjesta, donosi slike i svoja iskustva dijeli te pruža inspiraciju za mnoge.

Prije dolaska u Hrvatsku, Gary je proveo dugo razdoblje u Njemačkoj, a po dolasku u Hrvatsku  posjetio je Nacionalni park Plitvice. Trenutno iscrpljen od svoje njemačke avanture Gary se veseli boravku u Dubrovniku u kojem ostaje tjedan dana, a planira se opustiti, i otkriti grad koji je prvi put posjetio na dnevnom izletu 2011.  

– Svugdje da idete niz obalu Dubrovnik je dio priče – rekao je jutros na Pilama gdje je dao izjave za medije..
Želi prije svega otkriti lokalnu povijest.
– Kao Amerikanac, i dolazeći iz zemlje, koja nema puno povijesti, uživam dolaziti na mjesta poput Dubrovnika… Imate osjećaj da ste na mjestu koje je još uvijek vrlo slično kako je to bilo prije nekoliko stotina godina – istaknuo je.

– Za vrijeme pet dana boravka u Dubrovniku, nemam pravi dnevni red, lutat ću okolo, posjetiti web stranice, jesti domaću hranu i otići u neki od barova i osjetiti život. Ono što mi se sviđa za sada jest da je vrlo ležeran.  Mislim da Dubrovnik ima puno prostora za rast – zaključio je.

 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana