DuList IN

BLATO 2014. Brončana plaketa za klapu Alegria

BLATO 2014. Brončana plaketa za klapu Alegria

Mješovita klapa Alegria osvojila je Brončanu plaketu na xxxv Festivalu klapa Dubrovačko neretvanske županije održanom na Poklati u Blatu.

Klapa Alegria djeluje pod vodstvom Sanje Kovačić, a u sastavu Željana Lučić (I.alt), Lino Čupić (II.tenor), Pavo Srijemsi (II.tenor), Josip Milić (bariton), Ivica Vlašić (bariton), Luka Banić (bas), Mihovil Fjorović (bas), Lado Pletikosić (bas).

U Blatu su nastupili s pjesmama ‘Dobro jutro, ca se ne javijes’ (Glazba: Josip Veršić, tekst: narodna: Okruk gornji, 1975. godina) te ‘Lipo ime’ (glazba: Mojmir Čačija, tekst: Jakša Fiamengo, obrada: Mojmir Čačija).

O klapi:

Klapa Alegria djeluje od 2006. godine kada je na inicijativu štovatelja dalmatinskog tradicijskog pjevanja, plesa i sviranja, te izvornog, tradicijskog stvaralaštva dubrovačkog kraja i osnovana. Nastupala je Kazalištu Marina Držića povodom manifestacije Sv. Vlaha i Dubrovnik zimi, organizirala i bila sudionik niza humanitarnih koncerata u Kneževu Dvoru, Mlinima, Mandaljeni, Čilipima, Brgatu i Cavtatu.

Pored redovnih nastupa na ljetnoj pozornici Studenac u Mlinima, prigodnih Božićnih i Uskršnjih koncerata, klapa je pjevala i na smotri klapske pisme u Stonu, te na brojnim svečanostima na prostoru Općine Župa dubrovačka, a kao specijalno iznenađenje KUD-a Marko Marojica (u čijem sastavu je djelovala) čak i u našoj prelijepoj Slavoniji i Baranji.

Tri godine sudionici su završnih večeri najprestižnijeg festivala dalmatinskih klapa – Omiškog festivala, a redovno nastupaju i na Festivalu najboljih klapa Dubrovačko-neretvanske županije u Blatu na Korčuli.

U svojoj prošlosti klapa je imala troje voditelja s kojima je uspješno stasavala do faze u kojoj je vodstvo preuzela maestra Sanja Kovačić.

Pročitajte još

[FOTO] DRŽAVNO PRVENSTVO Cavtatske mažoretke osvojile zlato i srebro!

Dulist

[FOTO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Dubrovački okoliš čistilo 170 volontera

Dulist

JOŠ JEDAN HIT GRUPE SILENTE ‘Sve da ima neki način’ među top 10 singlova domaće liste

Dulist