Natrag
23.3.2019 03:47

facebook

twitter

google

rss

dulist

Blagdansko ozračje

15.12.2011 @ 15:15 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

U ovo blagdansko vrijeme, kako to i priliči, naše sugrađane očekuje niz dodgađanja u prigodi Božića i Nove godine. 

Za najmlađe generacije prava poslastica svakako će biti “Božićni party za djecu” koji je najavljen u Tvrđavi Revelin u petak u 15.30. Istog dana u sklopu Božićnog sajma na Gundulićevoj poljani u 18.30 sati nastupit će bend "Dapal" Osnovne škole Lapad, a u 19 sati dubrovačka grupa Dariva. Nakon toga, u 19 sati u Palači Sponza očekuje nas  Scensko – glazbene kolaž – priredbe na kojima će se kroz tri jezične varijante – englesku, njemačku i francusku pričati povijesne priče o vezama Dubrovačke Republike s Francuskom, Njemačkom, Velikom Britanijom i SAD-om.

Svoje kreacije u subotu u 10, 30 na Gundulićevoj poljani izvest će Plesni studio Step & Jazz, a pravo uzbuđenje za djecu je i dolazak Djeda Božićnjaka u 11 sati koji će za svu okupljenu djecu donijeti, a što drugo, nego slatkiše.

Istovremeno, ispred Palače Sponza posjetite “Dan dubrovačkih gulozeca”  i prigodnu prodaju tipičnih dubrovačkih slastica Dubrovačke kuće i Udruge Deša, uz nastup tria Taliri. Udruga Deša je i ove godine pripremila posebne božićne radionice od 12. do 16. prosinca u svojim prostorima u Lazaretima. U večernjim satima na Gundulićevoj poljani ovoga vikenda nastupa Trio Taliri, a hotel Hilton Imperial nastavlja sa svojim plesnim večerima subotom uz evergreen glazbu grupe Sigma.

Za četvrtu adventsku nedjelju dođite ponovo na Gundulićevu poljanu i poslušajte nastup Klape Maestral uz dolazak Djeda Božićnjaka, a uvečer u tvrđavi Revelin svoje će koncert održati Gradska glazba i Dubrovačke mažoretkinje. 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana