Zanimljivosti

Blagdansko ozračje

Blagdansko ozračje

U ovo blagdansko vrijeme, kako to i priliči, naše sugrađane očekuje niz dodgađanja u prigodi Božića i Nove godine. 

Za najmlađe generacije prava poslastica svakako će biti “Božićni party za djecu” koji je najavljen u Tvrđavi Revelin u petak u 15.30. Istog dana u sklopu Božićnog sajma na Gundulićevoj poljani u 18.30 sati nastupit će bend "Dapal" Osnovne škole Lapad, a u 19 sati dubrovačka grupa Dariva. Nakon toga, u 19 sati u Palači Sponza očekuje nas  Scensko – glazbene kolaž – priredbe na kojima će se kroz tri jezične varijante – englesku, njemačku i francusku pričati povijesne priče o vezama Dubrovačke Republike s Francuskom, Njemačkom, Velikom Britanijom i SAD-om.

Svoje kreacije u subotu u 10, 30 na Gundulićevoj poljani izvest će Plesni studio Step & Jazz, a pravo uzbuđenje za djecu je i dolazak Djeda Božićnjaka u 11 sati koji će za svu okupljenu djecu donijeti, a što drugo, nego slatkiše.

Istovremeno, ispred Palače Sponza posjetite “Dan dubrovačkih gulozeca”  i prigodnu prodaju tipičnih dubrovačkih slastica Dubrovačke kuće i Udruge Deša, uz nastup tria Taliri. Udruga Deša je i ove godine pripremila posebne božićne radionice od 12. do 16. prosinca u svojim prostorima u Lazaretima. U večernjim satima na Gundulićevoj poljani ovoga vikenda nastupa Trio Taliri, a hotel Hilton Imperial nastavlja sa svojim plesnim večerima subotom uz evergreen glazbu grupe Sigma.

Za četvrtu adventsku nedjelju dođite ponovo na Gundulićevu poljanu i poslušajte nastup Klape Maestral uz dolazak Djeda Božićnjaka, a uvečer u tvrđavi Revelin svoje će koncert održati Gradska glazba i Dubrovačke mažoretkinje. 

Pročitajte još

KAKO IZBIJELITI JAJA? S octom i vodom u tri jednostavna koraka

Dulist

USKRŠNJI TRIKOVI Evo kako provjeriti jesu li jaja svježa ili pokvarena

Dulist

Oliver u rodnoj Vela Luci konačno dobiva spomenik?!

Dulist