Natrag
15.2.2019 22:38

facebook

twitter

google

rss

dulist

Bjeguncu Vučureviću slobodan prolaz do Haaga

21.2.2013 @ 11:38 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Bjeguncu i osumnjičeniku za ratne zločine Božidaru Vučureviću Haaški sud omogućit će nesmetani prolaz do Nizozemske i natrag.

Sve kako bi mogao svjedočiti u korist obrane na suđenju Radovanu Karadžiću. Prema priopćenju Haaškog suda, 'slobodan prolaz' odnosi se na njegovo kretanje do i iz Nizozemske, isključivo u svrhu svjedočenja, pa u tom razdoblju neće biti uhićivan, zatvaran niti procesuiran, a njegove osobne slobode ne smiju biti podvrgnute nikakvim restrikcijama, piše portal Trebinje danas.

Podsjetimo, ratni gradonačelnik Trebinja, danas bjegunac i osumnjičenik za ratne zločine je uhićen u Srbiji 4. travnja 2011. godine, sve na temelju tjeralice koju je za njim raspisala Hrvatska zbog optužnice za ratne zločine na dubrovačkom području.

U Srbiji je bio u pritvoru sve do 17. lipnja 2011. kada je pušten je da se brani sa slobode do okončanja postupka kojim je trebao biti izručen hrvatskom pravosuđu, pod uvjetom da ne napušta Srbiju. Dva puta tjedno trebao se javljati istražnom sucu, no 11. rujna se doznalo da je pobjegao i to u Trebinje gdje je i danas.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana