Natrag
23.5.2018 21:00

facebook

twitter

google

rss

dulist

Biskup Uzinić proglasio 14. lipnja danom posta

3.6.2012 @ 18:31 Dulist Zanimljivosti

Podijelite:

Dubrovački biskup mons Mate Uzinić, u ozračju tragičnog događaja koje je potreslo dubrovačku Crkvu, proglasio je četvrtak 14. lipnja danom posta i nemrsa za Dubrovačku biskupiju,

s nakanom za posvećenje svećenika, redovnika i redovnica, svih vjernika biskupije te za nova duhovna zvanja u biskupiji.
 
Riječ je danu uoči svetkovine Presvetog Srca Isusova, uz koju se, po želji blaženog pape Ivana Pavla II, od 1995. obilježava i Svjetski dan molitve za posvećenje svećenika.
 
Biskup Uzinić poziva sve svećenike, redovnike i redovnice 14. lipnja na zajednički susret i duhovnu obnovu u crkvu sv. Ignacija u Dubrovniku, s početkom u 10 sati, na kojoj će moliti za sve svećenike koji djeluju na području biskupije. Susret će započeti pokorničkim bogoslužjem, nastaviti se euharistijskim slavljem i klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

U petak 15. lipnja, nakon jedne od svetih misa bit će organiziraana uru klanjanja ili druga pobožnost Presvetom Srcu Isusovu, na kojoj će se osobito moliti za posvećenje svećenika, redovnika, redovnica i vjernika laika biskupije i za nova duhovna zvanja, a na kraju tog molitvenog čina ili pobožnosti izmolit će se za sve svećenike koji djeluju na području biskupije posvetna molitva pape Benedikta XVI. Bezgrješnom Srcu Marijinu.
 

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana