Zanimljivosti

Biskup Uzinić primio Anu Konjuh

Biskup Uzinić primio Anu Konjuh

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić primio je jutros dubrovačku tenisačicu Anu Konjuh s obitelji u Biskupskom ordinarijatu u Dubrovniku.

Razlozi za ovaj susret su Anini vrhunski sportski rezultati, ali i borba cijele obitelji s zdravstvenim problemom kojeg je imala Anina sestra Antonija, objasnio je biskup Uzinić.

– Obitelj je pokazala da u teškoj situaciji, u povezanosti međusobnoj, u povezanosti s Crkvom kojoj pripadaju, a onda i s Bogom, mogu odoljeti svemu i napraviti ono što treba. Drago mi je da u tim svim situacijama, bilo onom što je u našim ljudskim očima dobro kao što su vrhunski rezultati, ali i u ono što mi ljudi vidimo kao nešto teško i loše u bolesti, oni uspjevaju ostati na nogama i ići dalje, biti jedinstveni i svjedočiti svojim jedinstvom i svojom otvorenošću i Bogu i bližnjima što znači biti kršćanin, što znači biti kršćanska obitelj u ovom našem suvremenom svijetu – izjavio je tom prilikom biskup Uzinić.

Upoznajući se bolje s obitelji Konjuh dubrovački biskup dao im je podršku, kako onu ljudsku tako i molitvenu koju kao biskup može dati.
Otac Mario izrazio je u ime cijele obitelji zahvalnost biskupu Uziniću što ih je primio i sreću što je na taj način i Crkva kojoj pripadaju prepoznala Anine rezultate. Upoznali su biskupa s Aninim rezultatima i planovima. O značenju vjere u njihovom životu otac je rekao:

– Mi smo obitelj koja je na taj način odgojena od naših predaka koji su nam vjeru usadili tako da ja i supruga isto to prenosimo našoj djeci, to je ono što je najbitnije u životu. Da znamo tko smo, što smo i odakle smo. Ta vjera je i dio našeg života. Ana igra i nastupa po cijelom svijetu, ali uvijek je ono osnovno da se zna odakle dolazi i što predstavlja. Imali smo problem sa drugom kćerkom, Božja je milost bila na djelu, mi smo sigurni u to i uvjereni. Bog je nju ozdravio, stavio ruku na nju, to je dalo dodatni motiv Ani i usljedili su izvanredni teniski rezultati kojima se zadivio cijeli teniski svijet. Zahvalni smo zaista Bogu na svemu što nam je dao, na zdravlju, sreći, radosti. I rekao sam: bili smo u paklu, sada smo u raju i nadamo se da ćemo tu ostati dugo! – kazao je Anin otac Mario.

Petnaestogodišnja Ana također je zahvalila biskupu Uziniću što ih je primio, te izrazila zahvalnost Bogu na svim rezultatima kao i na tome što je njezina sestra ozdravila, te progovorila o svojim teniskim planovima za budućnost.

Obitelj Konjuh je biskupu Uziniću za uspomenu darovala jedan reket s kojim je Ana pobjeđivala, a biskup Ani zlatni medaljon s likom sv. Vlaha, što je darovao i dubrovačkim vaterpolistima i paraolimpijcu Mihovilu Španji. Susretu je nazočila cijela obitelj Konjuh među kojima i Anina sestra Antonija kojoj je Ana posvećivala svoje pobjede.

Pročitajte još

ANDRO VIDAK NAJAVIO SVEČANO OTVORENJE: Neizmjerno sam zahvalan zbog velike podrške dubrovačke javnosti!

Andrea Tomurad

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist