Aktualno

Biskup Uzinić o molitvi ispred bolnica: Ne smijemo nikada povrijediti osobu koja je napravila abortus

U Točki na tjedan u nedjelju 16. listopada, N1 televizija objavljuje veliki intervju s dubrovačkim biskupom Matom Uzinićem. Prema najavi tog programa Uzinić je otkrio kako osobno ima dileme oko akcije 40 dana za život, u kojoj vjernici mole protiv pobačaja ispred bolnica u različitim hrvatskim gradovima.
– Osobno nisam pristalica takvih očitovanja i stavova, ali nemam ništa protiv da oni koji to žele – rade. Vidim neke probleme u toj stvari. Mislim da je problem da se osobe koje su napravile abortus, a nitko nije to napravio jer to želi, mogu osjetiti povrijeđeno, a ne smije nam nikad biti svrha povrijediti osobu – objašnjava biskup Uzinić dodajući kako je s druge strane prednost te inicijative – svaki spašeni život.
U razgovoru s Natašom Božić biskup Uzinić progovara otvoreno o položaju i djelovanju Katoličke crkve danas u hrvatskom društvu, o prijeporima koje izazivaju pojedine akcije određenih organizacija unutar i “oko” Crkve – primjerice molitve protiv pobačaja pred bolnicama, o reakcijama javnosti na javno iskazivanje vjere Blanke Vlašić, o tome gdje i kako se treba i može odrediti granica utjecaja Crkve u svjetovnoj državi, koji su prioriteti djelovanja Katoličke crkve u Hrvatskoj i ostvaruju li se na pravi način, te kako Crkva gleda na inicijative poput one Ranka Ostojića iz SDP-a da se revidira Vatikanski ugovor.

Pročitajte još

Obilježavamo Dan državnosti Republike Hrvatske

Dulist

NAKON NEGODOVANJA GRAĐANA Villa Dubrovnik se više ne hvali privatnom plažom

Dulist

Pomozimo našem sugrađaninu Ivici Šariću – Žiki u borbi s teškom bolešću

Dulist