Zanimljivosti

Biskup Uzinić na hodočašću Hrvata u Švedskoj

Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić predvodit će u subotu, 25. svibnja, središnje euharistijsko slavlje na Četrnaestom hodočašću Hrvata Skandinavije u Vadstenu, gradu sv. Brigite, u Godini vjere.

Misa počinje u 11.30, suslavit će hrvatski svećenici u Skandinaviji, a pjevat će zbor Hrvatske katoličke misije iz Stockholma.

Moto hodočašća je: "I obrisat će Bog svaku suzu s njihovih očiju, i više neće biti smrti, ni tuge, ni vike, ni boli više neće biti". Hodočasnici će prije mise imati mogućnost za sakrament pomirenja i posjet grobu sv. Brigite, a u 14.30 sati bit će koncert hrvatskih plesova, kola i pjesama u sportskoj dvorani Ishallen. Gostuju: HKD Jadran iz Malmö-a, HKD Plitvice iz Skillingaryd-a Vaggeryd-a, HKD Sokadija iz Göteborga i drugi.

Sv. Brigita, najpoznatija svetica sjevera Europe, bila je majka osmero djece te ih je odgajala u kršćanskom duhu, kako joj je u jednom viđenju rekla Gospa: "Nastoj oko toga da tvoja djeca postanu i moja!" Poslije smrti muža angažirala se u javnom životu Crkve i Europe ondašnjeg vremena, posredujući između zavađenih kraljeva, zauzimajući se za povratak papa iz Avignona u Rim, a postala je i jedna od najpoznatijih hodočasnica u Svetu zemlju. Među katolicima do danas su ostale poznate i rado moljene privatne pobožnosti: Petanest molitava sv. Brigite i Sedam molitava sv. Brigite.

Pročitajte još

FOTO TJEDNA Spremni za poziranje u dresu omiljenog kluba

Dulist

Svjetski je dan omiljene ljetne poslastice!

Dulist

Pet razloga za posjetiti Importanne Sunset Party na krovu Royal Blue Hotela

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija