Natrag
22.2.2019 03:18

facebook

twitter

google

rss

dulist

Biskup Uzinić čestitao pravoslavni Uskrs

13.4.2012 @ 14:05 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Biskup msgr. Mate Uzinić uputio je čestitke episkopu zahumsko hercegovačke eparhije vladiki Grigoriju Duriću, parohu pravoslavne crkve u Dubrovniku ocu Goranu Spaiću i protojereju Makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj ocu Kiru Velinskom, kao i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti koji slave svetkovinu Uskrsa u nedjelju 15. travnja.

– S Vama želim podijeliti uskrsnu čestitku riječima tradicionalne čestitke pravoslavnih vjernika – Hristos Vaskrse! Vaistinu Vaskrse!- moleći našeg zajedničkog uskrsnulog Gospodina da daruje mir i jedinstvo svojoj Crkvi, a Vas, i sve vjernike, obdari svojom uskrsnom radošću! – stoji u čestitkama biskupa Uzinića.

Vladiki Grigoriju Duriću uz čestitke, biskup Uzinić dodao je:

– Dok Vam čestitam koristim priliku i da Vam zahvalim za vrlo uspješan nastup Vašeg prvostolnog hora „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ u pravoslavnoj crkvi „Svetog Blagovještenja“ u Dubrovniku, a u sklopu Dana kršćanske kulture koji su se ove godine po sedmi put organizirali u Dubrovniku. Općeniti je dojam da je to bio još jedan značajan korak na planu međusobnog ekumenskog dijaloga među našim biskupijama, odnosno eparhijama – zaključio je Uzinić.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana