Zanimljivosti

Biskup Uzinić čestitao pravoslavni Uskrs

Biskup msgr. Mate Uzinić uputio je čestitke episkopu zahumsko hercegovačke eparhije vladiki Grigoriju Duriću, parohu pravoslavne crkve u Dubrovniku ocu Goranu Spaiću i protojereju Makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj ocu Kiru Velinskom, kao i svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti koji slave svetkovinu Uskrsa u nedjelju 15. travnja.

– S Vama želim podijeliti uskrsnu čestitku riječima tradicionalne čestitke pravoslavnih vjernika – Hristos Vaskrse! Vaistinu Vaskrse!- moleći našeg zajedničkog uskrsnulog Gospodina da daruje mir i jedinstvo svojoj Crkvi, a Vas, i sve vjernike, obdari svojom uskrsnom radošću! – stoji u čestitkama biskupa Uzinića.

Vladiki Grigoriju Duriću uz čestitke, biskup Uzinić dodao je:

– Dok Vam čestitam koristim priliku i da Vam zahvalim za vrlo uspješan nastup Vašeg prvostolnog hora „Sveti Vasilije Ostroški i Tvrdoški“ u pravoslavnoj crkvi „Svetog Blagovještenja“ u Dubrovniku, a u sklopu Dana kršćanske kulture koji su se ove godine po sedmi put organizirali u Dubrovniku. Općeniti je dojam da je to bio još jedan značajan korak na planu međusobnog ekumenskog dijaloga među našim biskupijama, odnosno eparhijama – zaključio je Uzinić.

Pročitajte još

FOLKLORNI VIKEND Slavonci i Konavljani ojačali prijateljstvo!

Dulist

VIDEO/IZ PERSPEKTIVE PILOTA KANADERA Zračne snage odigrale veliku ulogu u gašenju požara na Pelješcu

Dulist

BOGAT PROGRAM Kreće još jedan Festival soli

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija