Zanimljivosti

Biskup predvodio misu u domu Domus Christi

Biskup predvodio misu u domu Domus Christi

U Domu za starije i nemoćne osobe Domus Christi u Dubrovniku slavljena je misa na kojoj su sudjelovali štićenici doma, ravnateljica i ostalo osoblje.

Misu je, u koncelebraciji s duhovnikom doma don Slavkom Grubišićem, predvodio dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. U propovijedi se osvrnuo na pitanje iz evanđeoskog odlomka koje je bilo upućeno Isusu: „Učitelju, gdje stanuješ?“, a na koje je Isus odgovorio: „Dođite i vidjet ćete“. Biskup je tom prigodom istaknuo:

– Želim se danas zajedno s vama staviti u ulogu ove dvojice učenika koji traže Isusa i tražeći ga nalaze. Evo i mi smo došli ovdje i vidjeli gdje on stanuje. On stanuje u ovom domu, u vama koji ste članovi ovog doma, u vašim poteškoćama, trpljenjima, vašoj osamljenosti, zabrinutosti, ali i radostima, dijeljenju iste sudbine s drugima, brizi za druge…. On je prisutan i u ovoj Svetoj misi, u riječi koja vam je navještena.

Naglasio je i da se ne smije zastati na tome, budući evanđelje kroz lik Andrije poručuje da je potrebno i otići od Gospodina, te ga navijestiti drugima. A prvenstveno ga je potrebno navijestiti braći,  onima pored nas, kao što ga je Andrija navijestio svom bratu Šimunu Petru, a zatim i drugima. Potaknuo je štićenike doma da u njihovim životima bude prepoznatljiv susret s Isusom, kako bi ga po njima i drugi mogli susretati, naglasivši da je to zadaća koju svi imamo.

Pročitajte još

PREKRASNA TRADICIJA Balanje u Konavlima

Dulist

PLAVO DOGAĐANJE Niz prezentacija o problemu otpada u moru, demonstriran i robotski sustav

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1922. U Pragu umro Vlaho Bukovac

Dulist