Natrag
23.3.2019 15:46

facebook

twitter

google

rss

dulist

Biskup na proslavi u Čilipima

6.12.2011 @ 16:11 Baldo Marunčić Zanimljivosti
11;11

Podijelite:

Procesijom i svečanim euharistijskim slavljem, koje je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić, u Čilipima je proslavljen blagdan Svetog Nikole.

– Draga djeco, vi znate da Sveti Nikola ovih dana ima puno posla. On vas jako voli, ali treba obići mnoge crkve, župe, vrtiće i škole. Rekao sam Svetom Nikoli da je s nama ove godine naš biskup. Sav sretan, odgovara mi da će on onda poslati darove, a biskup Mate neka ih podijeli! – kazao je župnik, don Josip Barišić djeci na kraju misnog slavlja uz proslavu blagdana Sv. Nikole u Čilipima.
 
Biskup Uzinić misu je predvodio u koncelebraciji sa župnikom Barišićem i don Ivanom Penavom, župnikom susjedne župe Cavtat. Župni zbor uveličao je slavlje pjesmom, a u procesiji se pjevala pjesma u čast Svetom Nikoli, na starom tradicionalnom napjevu specifičnom samo za ovaj kraj.
 
Po završetku misnog slavlja biskup Uzinić preuzeo je ulogu Svetog Nikole i podijelio djeci poklone.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana