Aktualno

BISKUP MATE UZINIĆ ‘Ne vrijeđa nas gola žena, nego nakana’

BISKUP MATE UZINIĆ 'Ne vrijeđa nas gola žena, nego nakana'

Ne smeta nama gola žena, ljudsko tijelo je sveto. Nije problem žensko tijelo, problem je nakana s kojom je to napravljeno. I to je ono što vrijeđa i obeščašćuje – nakana. Ne prisutnost golog ljudskog tijela. Tu nakanu smo primijetili i to nas je uvrijedilo. Ali ne ni toliko što je uvrijedilo nas nego jer smo osjetili da to vrijeđa našeg Gospodina, svetost njegova prostora – izjavio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić na misnom slavlju koju je predvodio u subotu navečer u crkvi Male braće na kraju inicijative ’24 sata za Gospodina’.

Biskup Uzinić se u svojoj je propovijedi osvrnuo na nedavni čin obeščašćenja crkve svetog Ignacija, kada je govorio o važnosti nakane s kojom pojedina osoba radi neki čin. Pritom se biskup pozvao na prispodobu o farizeju i cariniku koji su se uspeli u hram na molitvu, u kojoj Isus ističe bitnu razliku u nakanama, a ne profesijama.

Inače, ovogodišnja inicijativa ’24 sata za Gospodina’, organizirana u Dubrovniku peti put, odvijala se pod geslom ‘U tebe je praštanje (Ps 130,4)’, čime se željela naglasiti upravo u korizmenom vremenu potreba pomirenja s Bogom, samim sobom i drugim čovjekom, a dodana joj je i biskupijska nakana molitve Bogu kao naknade za nedavni čin obeščašćenja crkve sv. Ignacija.

Program u Dubrovniku organiziralo je Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije.

Opširnije o biskupovoj propovijedi možete pročitati ovdje.

Izvor: Dubrovačka biskupija

Pročitajte još

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist