Natrag
25.3.2019 02:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

BISKUP MATE UZINIĆ ‘Ne vrijeđa nas gola žena, nego nakana’

11.3.2018 @ 17:17 Dulist Aktualno

Podijelite:

Ne smeta nama gola žena, ljudsko tijelo je sveto. Nije problem žensko tijelo, problem je nakana s kojom je to napravljeno. I to je ono što vrijeđa i obeščašćuje – nakana. Ne prisutnost golog ljudskog tijela. Tu nakanu smo primijetili i to nas je uvrijedilo. Ali ne ni toliko što je uvrijedilo nas nego jer smo osjetili da to vrijeđa našeg Gospodina, svetost njegova prostora – izjavio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić na misnom slavlju koju je predvodio u subotu navečer u crkvi Male braće na kraju inicijative ’24 sata za Gospodina’.

Biskup Uzinić se u svojoj je propovijedi osvrnuo na nedavni čin obeščašćenja crkve svetog Ignacija, kada je govorio o važnosti nakane s kojom pojedina osoba radi neki čin. Pritom se biskup pozvao na prispodobu o farizeju i cariniku koji su se uspeli u hram na molitvu, u kojoj Isus ističe bitnu razliku u nakanama, a ne profesijama.

Inače, ovogodišnja inicijativa ’24 sata za Gospodina’, organizirana u Dubrovniku peti put, odvijala se pod geslom ‘U tebe je praštanje (Ps 130,4)’, čime se željela naglasiti upravo u korizmenom vremenu potreba pomirenja s Bogom, samim sobom i drugim čovjekom, a dodana joj je i biskupijska nakana molitve Bogu kao naknade za nedavni čin obeščašćenja crkve sv. Ignacija.

Program u Dubrovniku organiziralo je Vijeće za katehizaciju i novu evangelizaciju Dubrovačke biskupije.

Opširnije o biskupovoj propovijedi možete pročitati ovdje.

Izvor: Dubrovačka biskupija

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana