Natrag
17.2.2019 14:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

Biočina: Ne uzrujavam se puno radi nestašluka

12.1.2013 @ 11:58 Andrea Falkoni Račić Crna kronika
5;5

Podijelite:

Dubrovačkom kiparu Ivu Biočini nepoznati su počinitelji pod okriljem noći uništili nedovršenu kamenu skulpturu sirene, koja je stajala ispred njegovog umjetničkog ateljea u ulici Svetog Dominika.

Kipu sirene otkinuta je, naime, glava, a Biočina štetu procjenjuje na 8 do 10 tisuća eura. Za duList govori kako sirena još nije bila gotova, te da mu je ostalo svega nekoliko dana rada. Svoje umjetničko djelo želio je završiti na proljeće, kad se turisti počnu vraćati u Grad kako bi im pred svojim ateljeom kao svojevrsnu atrakciju pružio uvid u kiparski rad. 

No, Biočinu ovaj vandalski čin nije previše uzrujo. Pretpostavlja, naime, kako je riječ tek o mladenačkom nestašluku.
– Uzimam ovo kao svojevrsni nestašluk i to me puno ne uzrujava – rekao nam je u telefonskom razgovoru dubrovački kipar Ivo Biočina.

Na teren je radi očevida izašla i policija. 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana