Zanimljivosti

“Bilo je snijega, čak deset centimetara!”

Nisam bio na Mljetu, naime jučer sam se vratio iz Zagreba, ali u Dubrovnik, no mogu vam potvrditi svakako – na području Babine Grede bila je tuča, no u Crnoj Kladi, odnosno na području Planjak je bio snijeg! – potvrdio nam je Nikola Hajdić, načelnik općine Mljet.

Unatoč tvrdnjama Crometeo.hr, kako jučer na Mljetu nije bilo snijega, te kako nisu postojali meteorološki uvjeti za to, snijeg je ipak pao.
Zaprimljena je dojava o nanosima snijega i neprohodnosti na državnoj cesti D-120, odnosno predjelu Crna klada – Planjak, te su tako vatrogasci JVP Mljet izišli sa improviziranom ralicom i očistili snijeg. Na slikama je upravo taj predio, potvrdio nam je i načelnik Hajdić.

– Snijeg je bio i to je palo deset centimetara, sto posto, u Babinom polju je bila tuča, kroz naselje, nekih centimetar nanosa. No, na povišenom predjelu Nacionalnog parka, dakle ovaj dio koji se vidi na slikama, Crna Klada-Planjak je snijeg. Znam valjda razliku, mi smo ga čistili! Zazvat ću Crometeo i pojasniti im što je bilo, oni za razliku od nas, nisu bili na terenu – poručio je Mario Dabelić, zapovjednik JVP Mljet.

Pročitajte još

SJEĆATE LI JE SE? Ovako je izgledala stara Skala koja je vozila za Lokrum

Dulist

SRODAN TROPSKOM CIKLONU Čeka li nas večeras prvi jadranski ‘medicane’?

Dulist

Muzeji i Orkestar s mališanima u kulturnom điru

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija