Aktualno

„Bilo bi za državu loše da je referendum prošao“

Za cjelokupnu investicijsku klimu u Hrvatskoj bilo bi loše da je prošao referendum koji bi zaustavio investiciju u golf-igrališta na Srđu – izjavio je danas ministar turizma Darko Lorencin, komentirajući rezultat jučerašnjeg referenduma za projekt golfa na Srđu.

Lorencin je dodao kako su priču o referendumu za Srđ pratili svi relevantni svjetski mediji, a ovakvim rezultatom referenduma otklonjene su sve pravno formalne zapreke koje su stajale na putu realizaciji projekta.

Ustvrdio je kako je upravo donesena strategija razvoja turizma do 2020. godine ključan dokument kojem je glavna zadaća osigurati konkurentnost hrvatskom turizmu.
Ciljevi su da Hrvatska 2020. bude među prvih 20 svjetskih turističkih destinacija, povećanje ukupnih smještajnih kapaciteta za osam posto te povećanje udjela hotela visoke kvalitete.

Uz to, ministar je naglasio i veliku u logu kulturnog turizma, sporta, rekreacije i raznih događanja koji bi trebali imati presudnu u logu u povećanju turističkog prometa izvan sezone.

Pročitajte još

OPG OBITELJI BUCONIĆ Mati Kate je ‘doktorica za artičoke’, a ni jagode nisu za bacit’!

Mia Njavro Banić

Važna obavijest redakcije DuLista

Dulist

Od petka aktivne dodatne linije iz Dubrovnika prema Zagrebu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija