Aktualno

„Bilo bi za državu loše da je referendum prošao“

„Bilo bi za državu loše da je referendum prošao“

Za cjelokupnu investicijsku klimu u Hrvatskoj bilo bi loše da je prošao referendum koji bi zaustavio investiciju u golf-igrališta na Srđu – izjavio je danas ministar turizma Darko Lorencin, komentirajući rezultat jučerašnjeg referenduma za projekt golfa na Srđu.

Lorencin je dodao kako su priču o referendumu za Srđ pratili svi relevantni svjetski mediji, a ovakvim rezultatom referenduma otklonjene su sve pravno formalne zapreke koje su stajale na putu realizaciji projekta.

Ustvrdio je kako je upravo donesena strategija razvoja turizma do 2020. godine ključan dokument kojem je glavna zadaća osigurati konkurentnost hrvatskom turizmu.
Ciljevi su da Hrvatska 2020. bude među prvih 20 svjetskih turističkih destinacija, povećanje ukupnih smještajnih kapaciteta za osam posto te povećanje udjela hotela visoke kvalitete.

Uz to, ministar je naglasio i veliku u logu kulturnog turizma, sporta, rekreacije i raznih događanja koji bi trebali imati presudnu u logu u povećanju turističkog prometa izvan sezone.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist