Sport

Bilić objavio imena za Euro i svoj oproštaj

Bilić objavio imena za Euro i svoj oproštaj

Slavena Bilića, izbornik Hrvatske nogometne reprezentacije objavio je širi popis igrača za Euro u Poljskoj. Zbog velikog broja ozlijeđenih i igrača u oporavku, Bilić je predstavio 27 imena, koja će 28. svibnja skratiti na 23 konačna.

Hrvatska prvu utakmicu igra s Irskom u Poznanu 8. lipnja.

„Velika mi je čast i obveza predstavljati Hrvatsku na najvećem događaju u 2012. godini, uz Igre u Londonu", milozvučno je krenuo Bilić i odmah 'izrecitirao' popis:
Vratari: Pletikosa, Subašić, Kelava, Blažević
Obrana: Buljat, Vida, Ćorluka, Šimunić, Lovren, Vrsaljko, Schildenfeld, Strinić, Pranjić, Buljat
Veza: Srna, Dujmović, Vukojević, Rakitić, Modrić, Perišić, Kranjčar, Badelj, Iličević
Napad: Olić, Jelavić, Mandžukić, Eduardo, Kalinić

Reprezentacija pripreme za Euro počinje 16. svibnja, a igrači će sljedeća dva dana pristizati u Rovinj. Radi se grupi igrača koja ranije završava s prvenstvenim obvezama ili treba dodatne "minute". Utakmica s Estonijom u Puli ili Rijeci na rasporedu je 25. svibnja u petak, a već u subotu ujutro reprezentacija seli na drugi dio priprema u Bad Tatzmansdorf, gdje je bio bazni kamp na Euru 2008. godine. 2. lipnja gostuje se u Oslu, nakon čega slijedi povratak u Zagreb i put prema Warki 5. lipnja.

Inače, posljednjih tjedana ljubitelji nogometa s nestrpljenjem, zasigurno, iščekuju ime novog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. Slaven Bilić odlazi nakon Eura. Potvrdio je to i na press konferenciji .

" Nisam glup ni zatvoren prema novinama, znam da vas puno stvari zanima, a između ostalog i pitanje novog izbornika. Tu je vrh HNS-a, razgovarali smo otvoreno, ja ću zaključiti svoju priču s Eurom. Vi ste već našli izbornika. Bit ću najveći navijač Hrvatske, ali ovo je moje zadnje prvenstvo. Hvala HNS-u i cijeloj naciji na povjerenju. Dao sam sve od sebe, makar mi je glupo ovo pričati, jer tek me čeka najveći posao. Ne razmišljam što će biti kasnije, mislim samo o ovom svetom cilju"- rekao je Bilić.

Foto: Facebook.com
 

Pročitajte još

SVI U GOSPINO POLJE Dubrovačke odbojkašice igraju drugu utakmicu za ulazak u Superligu

Dulist

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist